Vall Banc tindrà seus a Escaldes, la Massana, el Pas i Andorra la Vella

L’entitat mantindrà la central de l’avinguda Carlemany i disposarà de sucursals a la plaça Rebés, al Pas de la Casa i a la Massana

48839.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’entitat mantindrà com a seu central l’edifici de l’avinguda Carlemany, a Escaldes, mentre que les sucursals estaran situades a la Massana, al Pas de la Casa i a la plaça Rebés. En tots els casos es tracta d’oficines que fins ara pertanyien a Banca Privada d’Andor­ra i que seran retolades amb el nou nom. En alguns dels casos els espais eren propietat de BPA i per tant han passat a formar part de Vall Banc, i en d’altres eren lloguers que se subroguen a la nova entitat. El cas de l’edifici principal de l’avinguda Carlemany és especial, perquè hi ha una part que pertany als germans Cierco. Aquesta àrea de l’edifici no serà utilitzada per Vall Banc. També pertanyen als accionistes majoritaris les oficines de Prat de la Creu i del car­rer de la Unió. I precisament és en aquests dos espais on es mantindran les oficines de BPA. Cal veure com evoluciona aquest fet, atès que com a propietaris hi hauria l’opció d’intentar una rescissió de contracte. A la part de l’edifici de la seu central d’Escaldes la situació és la mateixa. La part que és propietat dels germans Cierco quedarà destinada en principi a mantenir BPA i no es descarta que s’acabi fent una separació física de les dues parts de l’espai.

Treballadors signantEl procés per a l’obertura de Vall Banc ha establert que 140 treballadors de BPA passin a la nova entitat, mentre que una vintena es quedaran a Banca Privada. És necessari que n’hi hagi dues desenes perquè encara que el banc no tindrà operativa hi haurà mil milions d’euros en comptes que no passen a Vall Banc en ser sospitosos de possibles conductes de blanqueig de capitals. Els treballadors que es quedin a BPA també hauran de tenir com a missió anar preparant els dossiers que s’hauran d’acompanyar a mesura que es vagin portant els expedients dels titulars de comptes a la Batllia. Les mateixes fonts van indicar que en el repartiment de treballadors s’han tingut en compte els casos en què alguns dels empleats volguessin quedar-se a BPA. Ja sigui perquè els queden pocs anys de trajectòria laboral o perquè prefereixen seguir a BPA, s’han tingut en compte les peticions en aquest sentit. Pel que fa a la resta d’empleats, els que han de passar a Vall Banc ja han començat a signar els contractes que els vincularan a les noves funcions. Tot el procés de migració cap a Vall Banc es fa en paral·lel que el fons JC Flowers desenvolupi els tràmits burocràtics necessaris per a l’autorització. Encara no hi ha una data exacta perquè el fons passi a controlar el banc que ha comprat.

COMENÇA LA RETIRADA DE CARTELLS DE BPA A LES OFICINES

Els tècnics van començar ahir a dur a terme les operacions de retirada dels cartells de Banca Privada d’Andorra a les oficines que passaran a ser de Vall Banc a partir del maig. Les tasques van ser especialment espectaculars a l’avinguda Carlemany atesa la mida dels rètols amb el nom de Banca Privada d’Andorra.

tracking