Tornen a tallar l’accés de la Seu a Andorra

La protesta causa quasi sis quilòmetres de retencions a l’N-145

48882.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Era el tercer diumenge consecutiu que la Plataforma Suport Refugiades Alt Urgell realitzava. En aquesta ocasió, però, amb una mica menys de suport. La marxa va començar al passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell poc després de les 18.30 hores, amb la policia municipal de la localitat i els mossos d’esquadra obrint pas. Es van desplaçar fins a la rotonda on comença l’N-145 a peu i van tallar la carretera cap a les 19.05 hores durant uns 15 minuts. Encapçalats per una pancarta que denunciava el tractat entre la UE i Turquia per deportar els refugiats, van llançar proclames com “si tanquen les fronteres, tallem les carreteres”, “cap persona és il·legal”, “refugiades benvingudes” o “la culpable és la Unió Europea”. Un dels components amb un micròfon connectat a un altaveu i les cassoles que van portar alguns dels manifestants van servir per augmentar els decibels de la protesta. Durant el tall, dos dels components van dibuixar siluetes de persones amb guixos de colors a l’asfalt, davant la mirada d’agents policials i dels conductors dels primers vehicles que van quedar aturats. Algun d’ells va tocar tímidament el clàxon. La manifestació va provocar uns sis quilòmetres de cua a l’N-145, així com “afectacions mínimes” a l’N-260, tal com van informar els mossos d’esquadra.

ENTREVISTA AMB ADRIANA TÀPIES, PORTAVEU DE LA PLATAFORMA

“La protesta tindrà continuïtat”

Per tercera setmana consecutiva, la?Plataforma Suport Refugiades Alt Urgell va tallar la carretera d’accés al país.

Per què tallen la carretera d’accés a Andorra?És simbòlic. És una frontera, com pot ser la de Turquia amb Grècia o Grècia amb Macedònia. Si fóssim de Puigcerdà tallaríem l’accés a França.

Durant quant temps ho faran?Creiem que s’ha aconseguit una repercussió important. Ara hem de pensar si ho hem de fer cada setmana o no, és una cosa que encara estem decidint. Però sí que tindrà continuïtat.

Es plantegen traslladar la protesta a una altra via, com l’N-260?És una cosa que hem de parlar, no tenim res decidit.

Per què té lloc diumenge a la tarda?L’hora la vam triar perquè vam trobar que era un bon moment perquè pogués venir tothom. De moment no ens ha anat malament.

A Andorra genera molèsties...Es pot enfadar també la gent de la Seu que vol pujar a Andorra. No s’ho han d’agafar com una cosa personal, no té res a veure amb ells. És una protesta solidària. Fins i tot podrien baixar i sumar-s’hi o fer la protesta ells mateixos a Andorra.

tracking