L'oposició critica que Martí llanci retrets i alhora oferiments de pacte

48956.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, ha resumit la intervenció del cap de Govern assegurant que han estat "retrets, mirar el retrovisor i després parlar d'unitat", i ha lamentat que hagi fet propostes de pacte de les quals ja s'ha parlat. A més, Pintat ha posat de manifest que hi hagi hagut retrets a tot l'arc parlamentari menys al grup demòcrata: "ells no s'equivoquen mai, per això estem on estem", ha dit. Pel que fa a la revisió del sistema fiscal anunciat per Martí, el liberal ha dit que ells ja van advertir que s'haurien d'apujar els impostos.

Per altra banda, el president del grup parlamentari mixt, Pere López, ha criticat que hagin passat cinc anys i cap de les reformes per les quals es demana un pacte d'Estat s'hagin dut a terme, cosa que demostra "incapacitat i manca de valentia política i de consens per tirar-ho endavant". A més, López considera que "són qüestions que no necessiten de l'oposició". D'altra banda, i pel que fa a la fiscalitat, el socialdemòcrata ha criticat que fos DA qui introduís unes deduccions a l'impost de societat aprovat pel PS que ara penalitzen la recaptació. "És un error més de DA en la política fiscal, com l'IGI bancari", ha assegurat.

Víctor Naudi, en representació de Socialdemocràcia i Progrés, ha lamentat que Martí hagi fet "una apologia de la seva feina per a la resolució de l'afer BPA". Al seu parer, "s'equivoca doblement" perquè "la crisi no està acabada i la recuperació dels estalviadors, s'haurà de veure". En relació als pactes d'Estat, Naudi ha tornat a insistir que "no volem que siguin xecs en blanc", i menys després de les crítiques, que ha qualificat de "manca de respecte i de visions equivocades".

Finalment, el president del grup demòcrata, Ladislau Baró, ha defensat el discurs, destacant les dues parts diferenciades. Pel que fa a la primera, Baró considera que era necessari fer un repàs de les principals fites assolides en la resolució de la crisi BPA i defensar-se de les opinions d'alguns actors polítics o jurídics "que intenten sembrar constantment el dubte sobre la bondat amb la qual s'està pilotant el procés". D'altra banda, el líder demòcrata ha valorat "el fil unitari de la resta del discurs", que ha parlat de la necessitat de transparència i d'homologació, i de la reiteració d'oferiments, "que marcaran el que queda de la legislatura".

tracking