Liberals insta Cinca a dimitir si no es defensa de les acusacions de comerç de diamants

La formació conisdera que si el ministre no actua "s'estendrà" que les informacions sobre els diamants de sang són certes

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

En cas de no presentin cap querella, afirmen des del partit, "s’entendrà que són certes i, per tant, el ministre ha de dimitir immediatament o el cap de Govern l’ha de destituir". En aquest sentit, l'executiva de la formació considera que casos com aquest "degraden de manera accelerada i continuada" la imatge d’Andorra en l’escenari internacional globalitzat.

Lamenten que, al seu parer, aquesta degradació es derivi de les "constants i repetides aparicions" en mitjans estrangers de les les activitats professionals i societàries en què va participar en ministre "al front de societats i empreses dedicades al comerç d’or i de diamants de procedències, com es diu als articles, pel cap baix poc recomanables i qüestionables".

Liberals han recordat la recent compareixença del cap de Govern, Toni Martí,en què es defensava l'honorabilitat de Cinca i on es remarcava que el ministre "no tenia ni té res a amagar, perquè no hi havia res d’il·legal ni immoral en la seva conducta". Finalment, i de forma solemne, Toni Martí tancava la intervenció dient que revisaran amb els lletrats de Govern tot el què s’ha dit i fins on s’ha faltat al respecte per no deixar cap atac sense la corresponent resposta. "Ara, veient que les informacions sobre Cinca no deixen d’aparèixer, amb noves dades i nous fronts oberts, li diem al cap de Govern que ha arribat el moment de posar en pràctica les seves paraules i les seves advertències, amb la mateixa solemnitat i gravetat amb que les va expressar en aquella roda de premsa de defensa del seu ministre", han exposat des del partit.

La formació entén, alhora, que "ara ha arribat el moment de defensar amb solemnitat també al país, de Andorra i la seva honorabilitat i els ciutadans que cada dia s’aixequen i obren la persiana del negoci".

tracking