Pintat critica el “màrqueting” i “l’esbroncada” de Martí

El responsable del grup parlamentari liberal va respondre al cap de l’executiu que per “no combregar no som mals andorrans”

48983.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’endemà de Martí, durant el torn de rèplica per a la resta de forces de l’arc parlamentari, Pintat va aprofitar per recriminar-li què “perquè l’oposició no combregui amb vostès no som mals andorrans ni fiquem pals a les rodes”. Pintat, però, no va ser l’únic que va qüestionar les paraules de Martí a l’oposició. El conseller general d’SDP i vicepresident del grup mixt, Víctor Naudi, va acusar-lo de “donar lliçons d’andor­ranitat i patriotisme als qui, responsablement, legítimament i democràticament hem discrepat de la vostra forma de procedir”. A més, li va recriminar que hagués “escomès contra dos responsables de partits de l’oposició que no són aquí per defensar-se [Jaume Bartumeu i Amadeu Rossell]. Aquestes formes em semblen mesquines i poc valentes. Pròpies d’una roda de premsa de DA i no pas d’un debat en aquesta cambra”. Quant a la seva pròpia persona, Naudi també va mostrar el seu disgust perquè l’hagués acusat d’actuar amb “indiferència”, en abstenir-se en les votacions de les darreres lleis per superar l’avaluació del Moneyval, i el va convidar a mirar-se el diari de sessions del Consell General. “Potser si no sortís tan sovint a fer un cigarret sabria el que vam votar i que vam votar a favor de dues de les tres lleis”, li va replicar. Martí va agrair “el to” emprat pels responsables dels grups parlamentaris i també el va rebaixar. Sí que va recordar, però, el president d’SDP, Jaume Bartumeu. En lloar la tasca duta a terme pels seus antecessors al càrrec va manifestar que “de tots els caps de Govern se n’aprèn, fins i tot del senyor Jaume Bartumeu”, va expressar irònicament. En analitzar com l’executiu ha gestionat la crisi de BPA, Pintat va criticar “la poca o quasi nul·la informació que el seu Govern ha compartit amb nosaltres”. A més, va lamentar que la comissió especial creada arran de l’afer “s’ha vist minvada per la falta d’impuls del grup parlamentari de DA”. En aquest sentit, el màxim responsable dels demòcrates, Ladislau Baró, va insistir en l’elevat volum de “compareixences realitzades i la informació aportada”. Naudi, però, va voler anar més enllà i va assegurar que “la crisi de BPA no s’ha resolt encara. Els clients d’aquell banc no tenen avui ni la certesa ni menys encara la seguretat que podran recuperar els seus diners”. Per la seva part, el conseller general de Partit Socialdemòcrata (PS) i president del grup mixt, Pere López, va passar per alt l’afer BPA en les seves intervencions encara que sí que va assegurar que “hem estat responsables al llarg de la resolució”. Martí va ometre el PS en passar comptes amb l’oposició per les crítiques rebudes per la gestió de BPA. No obstant això, sí que els va recordar en criticar l’endeutament que “havien heretat” del seu Govern. En aquest sentit, López sí que li va respondre que ells, quan van arribar a l’executiu després de Liberals, també van haver d’assumir “l’herència”.

EL CAP DE GOVERN I BARÓ REITEREN EL SUPORT A CINCA

El cap de Govern, Toni Martí, va reiterar ahir el suport al ministre de Finances, Jordi Cinca. Després que Liberals d’Andorra exigís, a través d’un comunicat, la seva dimissió en cas de confirmar-se la vinculació amb societats dedicades al comerç d’or i de diamants o, si no, es querellés contra els mitjans de comunicació espanyols que ho han publicat, Martí va aprofitar per aclarir que “els seus lletrats ho estan estudiant i així ho faran si ho creuen oportú”. SDP va ser l’única formació que va qüestionar l’afer Cinca en el debat d’orientació. El conseller general Víctor Naudi va exigir “responsabilitats i decisions. Ara sense més dilacions”, al cap de Govern, després de remarcar que “la premsa internacional l’hagi deixat en evidència”. Martí va lamentar “les paraules duríssimes contra el ministre de Finances” del socialdemòcrata. També ho va fer el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, i va voler remarcar que Cinca “compta amb tot el suport de DA”.

tracking