Els Cierco exigeixen a la justícia l'anul·lació de la venda de BPA

La demanda reclama que s'elevi una consulta al Tribunal Constitucional

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els propietaris de l'entitat, segons ha informat en un comunicat de premsa, constaten en la resolució del AREB i en el procés que l'ha precedit, "diverses vulneracions legals i constitucionals" que, tal com sostenen, "ja no només perjudiquen els accionistes sinó també molts dels clients del banc ".En la demanda interposada davant la Batllia es demana que es promogui una consulta al Tribunal Constitucional sobre l'adequació de moltes de les mesures adoptades o aplicades.

Així mateix, mentre no es resolgui sobre la resolució impugnada, els germans Higini i Ramon Cierco reclamen que es deixi en suspens el procés, ja que insisteixen en "els greus i irreparables perjudicis econòmics que s'estan generant".

Segons la seva opinió, es torna a posar en relleu "l'opacitat" i el "secretisme" amb què l'administració ha actuat.I se subratlla que en cap moment els accionistes del banc, tot i continuar sent-ho, no han estat informats ni han rebut cap comunicació en relació a les mesures preses i les seves motivacions.

En el recurs es posa de manifest les "greus deficiències, mancances, errors i contradiccions" sobre el qual, segons l'opinió dels accionistes, el AREB ha construït tot un procés que entenen que hauria de ser nul o anul·lable íntegrament.

Els accionistes majoritaris, a més, reiteren la manca de comunicació que ha patit en tot en procés i insisteixen la indefensió que d'això se'n deriva. "I per tant, suposa la vulneració d'un dret fonamental: el dret de defensa", conluyen.

Alguns exemples que citen els Cierco per argumentar la vulneració de la Constitució són el fet que la demanda denuncia el fet que es liquiden les posicions dels clients no traspassables i es bloquegen els comptes a BPA sense "cap base o suport legal".

També es posa en relleu que es manté inalterable pràcticament un any després la valoració econòmica feta pública el maig de 2015 i que deixa el balanç de BPA en una xifra negativa de 103 milions.

tracking