Augmenta fins a deu vegades el cabal del Gran Valira

Els equips de seguretat es troben en vigilància amb motiu de les pluges

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

En el cas de les precipitacions caigudes a les parròquies altes les pluges han estat intenses. Segons l'estació mesuradora del Gran Valira a la Borda Sabaté, els rius entre ahir a les set de la tarda i les dues de la matinada van incrementar el seu cabal fins a deu vegades respecte els tres dies anteriors.

En el transcurs del dia d’ahir, la punta d’alçada de la làmina d’aigua va arribar a les set de la tarda que després es va estabilitzar fins la matinada, quan entre les les dues i les tres de la matinada es va viure un segon creixement del cabal. Com a exemple, l’estació del riu Gran Valira, a l’alçada de la Borda Sabaté es va detectar un cabal de 123 metres cúbics per segon, deu vegades més que fa tres dies en el mateix punt del riu.

Els equips de protecció, Banders i Bombers es troben atents a les dades de les estacions mesuradores mentre ressegueixen sobre el terreny l'evolució dels cabals. No es preveuen a hores d’ara increments importants. Cal recordar que a Arcalís les precipitacions van arribar a 123 litres per metre quadrat i a Perafita van ser de 117 litres per metre quadrat.

Segons el servei meteorològic es preveuen xàfecs aquesta tarda que podrien arribar a 30 litres per metre quadrat, una quantitat molt inferior a les que s’han produït en els darrers dos dies. L’episodi de precipitacions es preveu que s’allargui fins el dissabte.

tracking