Cos únic d’agents de circulació per al 2017

Trini Marín afirma que ja s’ha començat a treballar en la modificació de la llei per tal que ja es pugui aplicar al 2017

49076.jpg

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Al llarg d’aquest any es discutiran els canvis per tal que ja es puguin aplicar l’any que ve. Ho va explicar la presidenta de la comissió interparroquial de circulació, Trini Marín, en la diada dels agents de circulació que es va celebrar ahir a la Massana. Segons va afirmar en el seu discurs, el “compromís” és “donar un impuls definitiu al projecte” aquest any. En declaracions als periodistes, va detallar que de moment “s’està començant a mirar la llei per veure com unifiquem els agents de circulació per tal que hi hagi mobilitat entre les parròquies”, un fet que ara ja es produeix quan hi ha algun esdeveniment important. A més, un altre dels aspectes amb els que s’està treballant és en el dels edictes, perquè amb la llei actual “hi ha dificultats per fer els edictes”, “cal l’acord dels set comuns i és un protocol una mica llarg” ja que “primer has de fer un edicte intern i després extern”, va recalcar.

Mancomunar serveisA parer de Marín, “ara hi ha moltes competències i hi ha molts serveis que es podrien mancomunar”. En aquesta mateixa línia es va expressar el cap de Govern, Toni Martí, el qual va assegurar que “els cònsols tindran la facultat de poder mancomunar serveis”. En el cas dels urbans, va posar de manifest que “es tardarà el que es tardarà però un agent estarà al servei de tot el territori andorrà”. A més, va recordar que l’objectiu de la Llei de funció pública és que “hi hagi mobilitat dins dels funcionaris de l’Estat, dels comuns i del govern d’Andor­ra”. “Les administracions tenen autonomia pròpia però som molt més eficients quan anem en la mateixa direcció”, va remarcar. El cap de Govern va indicar que “d’aquí poc hi haurà una llei que doni possibilitat de mancomunar serveis”, també el de circulació. “Un agent estarà destinat a qualsevol parròquia i hi haurà homologació de les graelles”, va manifestar en el discurs previ al lliurament de condecoracions als agents de circulació que fa 15, 20 i 25 anys que treballen. A més, coincidint amb el 50è aniversari del servei de circulació, es va lliurar una placa commemorativa als dos primers urbans que hi va haver a Andorra, Antoni Invernon i Alfons Babot. Una cita que per a Marín va ser “especialment emotiva” perquè reconeix “el paper fonamental” d’un col·lectiu que “ofereix assistència i suport als ciutadans”. El cònsol amfitrió, David Baró, va expressar que les medalles són “perquè sàpiguen que els agraïm tots aquests anys de servei”.

REPORTATGE

Dècades de servei

La diada dels agents de?circulació va estar ahir centrada en aquells professionals que fa dècades que treballen. Els cònsols i el cap de Govern van fer entrega de medalles en reconeixement a la tasca d’aquells urbans que fa 15, 20 i 25 anys que són agents. Laurentí Santiago López, del tercer grup i cap d’equip dels urbans d’Andor­ra la Vella, va subratllar que abans “només dirigies el trànsit” i ara “tenim més contacte amb el ciutadà, que és el que més m’agrada de la meva feina”. De la seva banda, el cap de circulació de la Massana, Lluís Reñé, amb una trajectòria també d’un quart de segle, va destacar “tot el que s’ha fet per millorar el poble” i va fer palès que “els recursos i la manera de treballar han canviat totalment”. Gloria Oferil, que fa 15 anys que és agent, va criticar les condicions laborals dels urbans i va lamentar especialment la manca de respecte dels residents. “No estem valorats”, va etzibar.

tracking