Formació

Andorra ja disposa del certificat d'estudis de pilot

El Principat és el sisè país d'Europa en aconseguir l'acreditació

Andorra ja disposa del certificat d'estudis de pilotANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra s’ha convertit en el sisè país d’Europa amb el permís número 33 de l’European Aviation Safety Agency, l’organisme internacional que acredita les titulacions i permisos de l’aviació civil europea. D’aquesta manera, la titulació universitària que els andorrans Ramon Ginesta, Stephane Larieu i Miquel Armengol promouen amb un bàtxelor a la Universitat d’Andorra (UdA), a través d’Andorra Air Service, es troba entre les catorze acreditades per aquesta agència.

En no comptar amb aviació civil l’escola ha acreditat Andorra com a país com a centre de formació en aviació. L’acreditació de l’EASA –pendent d’obtenir la llicència definitiva–implica la revisió dels continguts de les catorze matèries que es proposaran a la formació teòrica de l’escola. A més, l’escola comptarà amb la llicència nord-americana de la Federal Aviation Administration (FAA), que representa l’acreditació per al 60% dels avions privats del món. L’objectiu és que els alumnes disposin de les dues llicències més reconegudes en un sector molt restrictiu.

Paral·lelament al bàtxelor de pilot comercial –que combinarà la formació teòrica a Andorra, amb la pràctica a Tolosa i Florida (Estats Units)–, els promotors de l’acadèmia preveuen cursos de formació que començaran al setembre a l’UdA enfocats a la formació de personal de les companyies aèries o aspirants a treballar-hi.

tracking