Turisme

Els hotels de les valls centrals freguen el ple per Pentecosta

Predomini de la reserva anticipada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pont de Pentecosta ha fet que l’ocupació hotelera hagi assolit el cent per cent en alguns hotels d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i batut els registres a bona part dels establiments de la resta de parròquies. El fet que ahir també fos festa a tot Catalunya i França ha estat determinant per als bons números.

Des de l’Hotel Casa Canut d’Escaldes van apuntar que no els havia quedat ni una sola habitació buida les nits de divendres, dissabte i diumenge. La majoria de les reserves van ser anticipades i no hi va haver lloc per a l’última hora. Una situació similar es va viure a l’Hotel Hesperia d’Andorra la Vella, des d’on van afirmar ahir que havien hagut de penjar el cartell de complet dues de les tres nits de pont. També des de l’Hotel Mercure van fer un balanç molt positiu de les darreres nits, encara que no van arribar a assolir el ple per a les tres nits.

Pel que fa a la resta de parròquies, els registres van ser per sobre del que és habitual en aquestes dates. Des de l’Hotel Ordino van comentar que malgrat que no s’ha arribat a assolir el ple l’ocupació ha estat molt per sobre que, per exemple, el cap de setmana passat. Per la seva part, des de l’Hotel Sant Eloi de Sant Julià també van mostrar la seva satisfacció. La nit de diumenge a dilluns es van quedar al 90% d’ocupació, però sí que van assolir el cent per cent la de dissabte.

A l’altre extrem del país, el vicepresident de l’Associació de Comerciants i Veïns el Pas de la Casa, Michel Serra, va destacar l’elevada afluència de visitants –majoritàriament francesos– en una època “tradicionalment tranquil·la” al Pas de la Casa.

A falta del tancament de dades de la Unió Hotelera d’Andorra, tot apunta que els registres finals estaran per sobre del que apuntaven les previsions: un 62% entre les tres nits, amb el pic més alt la de dissabte, amb quasi el 80%. No obstant això, ja feien preveure que estaria per sobre del que és habitual per a aquestes dates, que és la meitat de les habitacions plenes.

tracking