Educació

L'olimpíada de robòtica busca l'enginy més eficient en la lluita contra els residus

L'olimpíada de robòtica busca l'enginy més eficient en la lluita contra els residusXavier Pujol

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Vuit equips d’estudiants del país d’entre 7 i 15 anys participaran a la segona edició de la World Robotic Olympiad (WRO), l’olimpíada de robòtica, el proper 11 de juny al centre de formació professional d’Aixovall.

Dividits en dues categories, de 7 a 12 anys i de 13 a 15, competiran entre ells per coronar-se com a campions d’Andorra i poder obtenir l’accés a la següent fase que es realitzarà a Barcelona. El gran repte és superar dues proves més i poder lluitar pel títol mundial a l’Índia.

L’objectiu dels joves serà crear l’enginy més eficient en la lluita contra els residus. En la categoria dels més menuts hauran de construir i programar un robot que ajudi a mantenir net de deixalles el camí fins a l’escola. Per als més grans, la fita serà més complicada d’assolir, ja que l’aparell haurà de saber distingir diferents tipus de residus reciclables d’una llar i col·locar-los als contenidors cor­responents.

Josep Vilana, director de Relació amb el Client d’Andorra Telecom, va explicar ahir el funcionament de la competició i va afirmar que “fomenta la creativitat” dels joves: “S’han de superar els reptes mitjançant el treball en equip”, va explicar.

Cada conjunt està format per dos o tres alumnes, que des del passat mes de setembre que estan preparant la prova en els seus clubs de robòtica o activitats extraescolars. De fet, només el Col·legi del Pirineu té integrada aquesta formació en el seu currículum acadèmic, encara que en un futur proper es podria ampliar a d’altres centres educatius, segons es va explicar ahir en la presentació.

El cost dels aparells “no és gaire alt”, va indicar Vilana, i l’assumeixen els mateixos clubs de robòtica. Estan creats a partir de peces de Lego i de microelectrònica.

tracking