Salut

Cinc multes a farmàcies des del 2010 per la venda irregular d'anabolitzants

Govern ha imposat les multes des del 2010, sense comptar el negoci que està sent jutjat

Cinc multes a farmàcies des del 2010 per la venda irregular d'anabolitzantsARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La titular i l’auxiliar de la Farmàcia d’Encamp es troben enmig d’un procés judicial per presumptament vendre i distribuir anabolitzants de manera il·legal. Tot i la repercussió que ha tingut el cas, no serien els únics farmacèutics que haurien infringit la llei. A banda d’aquest procés judicial que ara mateix està en mans del Tribunal de Corts, des del 2010 fins ara els serveis d’inspecció del ministeri de Salut han instruït cinc expedients sancionadors a farmàcies del país per no complir les condicions de venda d’anabolitzants, segons fonts governamentals. “Tots els expedients s’han resolt amb la imposició de la sanció corresponent”, van destacar les mateixes fonts, que no van precisar el nombre exacte de farmàcies expedientades, és a dir, si alguna d’elles reunia més d’una sanció o quina ha estat la pena per aquest incompliment.

El que sí que van exposar és que aquestes farmàcies van incomplir el reglament de medicaments i el reglament de farmàcies, que regeix en el país des del 1977. Segons el reglament, els fàrmacs que requereixen recepta mèdica s’han de vendre presencialment a les farmàcies. “La venda de medicaments i dels productes reservats als titulars d’una farmàcia està prohibida sobre la via pública, així com a les fires i mercats”, destaca la norma.

D’altra banda, alguns dels fàrmacs que poden ser utilitzats com a substàncies dopants es troben en la llista de medicaments considerats verinosos que, es divideixen en perillosos, tòxics o estupefaents i han de mantenir un tractament especial en la seva distribució i registrament.

Els medicaments considerats tòxics necessiten un procés de registre especial. El farmacèutic els ha d’inscriure en el llibre de registre en el moment que el ven. A més, s’ha d’indicar el nom i la qualitat de la substància, la data que s’ha venut, així com el nom, la professió i l’adreça del comprador, que haurà de firmar el registre. Per la seva part, el farmacèutic ha de guardar la recepta durant deu anys. En el cas dels estupefaents també s’hauran d’inscriure en el llibre de registres i el farmacèutic haurà de guardar la recepta durant tres anys.

Per un altre costat, es va restringir la distribució de medicaments com el Solcoseryl, Actovegin o amb principis com epoetina o darbepoetina, que es van deixar de vendre a les farmàcies i van passar a ser d’ús hospitalari, segons les fonts governamentals.

tracking