Ensenyament
Hattemer tindrà el control del Col·legi del Pirineu
La firma de l’acord amb la família Saludes només està pendent de l’autorització d’inversió estrangera que ha de fer el Govern
L’acord entre la família Saludes i Hattemer és total perquè el grup francès passi a ser l’accionista majoritari del Col·legi Internacional del Pirineu, segons van ratificar ahir fonts properes al cas. El document de venda no està encara formalitzat perquè Hattemer encara està pendent de l’autorització d’inversió estrangera. Es calcula que el vistiplau governamental arribarà abans del 15 de juliol perquè l’executiu és totalment favorable a l’arribada d’un dels grups educatius més famosos de França, que ha de donar un nou impuls al centre massanenc. La família Saludes continuarà com a accionista minoritària i es mostra especialment satisfeta per un acord que permet l’aterratge d’un grup educatiu de renom internacional. Les mateixes fonts van comentar que tot el conveni per a l’entrada del grup francès ja està protocol·litzat. A efectes pràctics, el nou inversor ja està plenament integrat, en col·laboració amb l’equip educatiu actual del Col·legi del Pirineu, en l’elaboració dels programes per al curs vinent.
Una de les principals aportacions que farà Hattemer al Col·legi del Pirineu és la introducció del francès com a llengua de referència a l’ensenyament. Aquesta aposta significarà que els alumnes passaran a fer un aprenentatge quadrilingüe (castellà, català, francès i anglès). A banda de les titulacions homologades específiques en anglès, es pretén que un cop finalitzats els estudis es pugui disposar d’una homologació paral·lela tant a Espanya, equivalent al títol de batxillerat, com a França, amb el BAC.
El francès serà referència
L’equip de Hattemer ja fa mesos que es troba a Andorra perquè els canvis començaran a partir del curs vinent, al setembre. El francès s’impartirà de manera intensiva durant les etapes d’educació infantil i primària, i progressivament, en educació secundària i batxillerat.
L’equip educatiu del Col·legi del Pirineu es mantindrà i aquesta va ser una de les condicions sine qua non de la família Saludes per a la signatura del conveni. Fonts properes a la família van explicar que “el fundador, Gaspar Saludes pare, va ser molt clar respecte al fet que era obligatori que continués la gent que ens ha acompanyat durant tants anys i amb la qual estem molt contents, però a més la gent de Hattemer s’ha adonat quan ha analitzat el col·legi que tenim un equip educatiu excepcional i són els primers que volen que es mantingui”.
El col·legi va signar recentment amb Hattemer un pacte temporal perquè el grup francès ja pugui implementar els canvis al centre, en cas que al setembre encara no es disposés de l’autorització d’inversió estrangera. Fonts properes a la família Saludes van assenyalar ahir que el grup francès, un cop desembarcat, molt possiblement portarà altres coses a Andorra. I és en aquest context que s’haurà de valorar com una de les inversions estrangeres més importants fins ara.
EL CENTRE AFEGIRÀ AL NOM UNA REFERÈNCIA AL SEU FUNDADOR, GASPAR SALUDES
Després de la defunció el gener d’enguany del fundador del Col·legi del Pirineu, Gaspar Saludes Martínez, la família es va plantejar la possibilitat de posar el seu nom al centre. Finalment es va descartar l’opció tenint en compte que la marca Col·legi del Pirineu és força coneguda. Es va optar per afegir al nom la referència que va ser fundat per Gaspar Saludes. L’empresari, fundador també del grup empresarial Pasteur, era originari de la província de Lleó i va establir-se a Andorra a mitjan anys seixanta. Aviat va iniciar l’activitat en l’àmbit farmacèutic i l’any 1966 va crear el grup Pasteur, amb la primera farmàcia. A partir dels anys setanta, l’empresa va començar a diversificar-se i a especialitzar-se en diferents àmbits, amb cinc establiments farmacèutics, set òptiques i un laboratori d’anàlisis.