Educació

L'escola d'hostaleria de Sant Julià ajorna l'obertura fins a tenir títols oficials

L’empresa diu que donarà inici a la formació quan el Govern l’hagi validat

L'escola d'hostaleria de Sant Julià ajorna l'obertura fins a tenir títols oficialsCentre d'hosteleria del Mediterrani

Creat:

Actualitzat:

El Centre Superior d’Hostaleria del Mediterrani, companyia radicada a València que l’any passat va anunciar l’obertura d’una escola a Sant Julià de Lòria, no començarà els estudis de formació professional fins que les titulacions siguin plenament oficials. Així, ajorna sine die l’arrencada dels estudis prevista per al setembre en espera que el Govern doni cobertura legal als diplomes. El director de desenvolupament internacional de l’empresa, Ángel Campillo, va assegurar que la iniciativa tira endavant però sense garantir l’obertura coincidint amb l’inici del curs escolar. Segons va explicar al Diari, els retards es deuen als tràmits que té pendents fer el centre per tal d’obrir al Principat. “A nosaltres ens agrada fer bé les coses”, va dir per justificar la dilació, de manera que “començarem en el moment en què tot estigui legalitzat”.

En aquesta línia, el ministre d’Educació, Èric Jover, va assegurar que el Govern té la intenció d’estudiar els títols de l’escola per tal que siguin oficials, si bé no va saber dir quan. Amb tot, sí que va avançar que el centre “no estarà en funcionament amb titulacions oficials al setembre”, perquè el ministeri ha de fer “una anàlisi de quines titulacions han demanat que es desenvolupin com a titulacions d’estat”.

Decret per als actors privats

El Centre Superior manté des de l’any passat contactes amb el ministeri d’Educació per tal que els estudis en gastronomia i hostaleria que impartirà tinguin cobertura legal a Andorra. El passat 9 de juny les dues parts van celebrar una reunió de caràcter tècnic en què es van exposar els requisits a complir per oferir titulacions d’estat. En concret, es va informar l’empresa d’un decret que es va validar l’abril passat per tal que els actors privats puguin desenvolupar títols oficials de formació professional.

Malgrat que l’empresa podria engegar motors simplement amb titulacions pròpies, la voluntat és no obrir fins que els títols que s’ofereixin siguin plenament vàlids, fet que retarda el procés. Segons va explicar Campillo, “ja havíem presentat tota la documentació, però amb el nou decret l’hem hagut d’adaptar”.

Així, “de moment prepararem tota la documentació que ens demana el ministeri d’Educació” i “començarem quan tot sigui plenament legal”. Ara, doncs, la companyia ha de detallar exactament els programes educatius que vol oferir, els crèdits que tindrà cada programa, les hores i les assignatures que es cursaran.

Abans de validar els estudis, el Govern haurà de “mirar quins continguts es donen i quins mínims de qualitat hem d’exigir”, segons va assenyalar Jover. “Hem d’analitzar les creacions de títols que ens proposen i això és tot un procés” que implica professionals i experts del sector, va detallar, sense concretar quant temps pot allargar-se la validació dels estudis. “Ells volen desenvolupar títols d’estat a Andorra i Andorra n’ha de verificar la qualitat” assegurant que “siguin demandes lògiques que responguin a una necessitat del mercat actual”. Per al centre això serà “un atractiu més”, va concloure.

La intenció del Centre Superior era oferir cinc títols de formació professional en restauració i cuina paral·lelament als mòduls per a treballadors de l’hostaleria que estiguin en actiu i que també encara s’han d’acabar de perfilar amb les empreses del sector que hi estiguin interessades.

tracking