Justícia

La fiscal demana revocar la condemna a l'exmarit de Bruni

Considera que l’home ja va ser jutjat pels mateixos fets a Alemanya

La fiscal demana revocar la condemna a l'exmarit de BruniFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior decidirà, al setembre, si ratifica o revoca la sentència del Tribunal de Corts de l’abril que condemnava l’exmarit de Rosa Maria Bruni a un any de presó condicional per segrest parental, després que Peter Tinnemann s’hagués endut la filla del matrimoni, l’any 2011, del Principat a Alemanya.

La fiscal i l’advocat de Tinnemann van sol·licitar ahir la revocació de la condemna al·legant que per aquests fets ja va ser jutjat a Alemanya i que, per tant, no es pot obrir un procediment penal dues vegades per la mateixa raó. La justícia germànica el va condemnar a una multa de 7.000 euros.

Per la seva banda, l’acusació particular, en representació de Bruni, va demanar la ratificació de la condemna en entendre que al Principat tan sols es va jutjar l’exmarit per un dels tres delictes que al seu parer va cometre a Andorra, el de sostracció de menors. Els altres dos fets fan referència a incompliment de resolució judicial i desobediència a funcionaris públics. A més, el lletrat va reiterar que en el procediment alemany, que es va efectuar per la via ràpida, Bruni no hi era, quan es requereix l’acord de totes les parts implicades.

Una de les magistrades del Superior, davant la complexitat del cas, va arribar a firmar que es tracta d’una “història molt complicada que no s’acabarà fins que la nena sigui major d’edat”.

L’origen del procediment judicial es remunta cinc anys enrere, quan Tinnemann, en una visita a Andorra a la seva filla que es trobava internada a la Gavernera, se la va endur a Alemanya. Ho va fer aprofitant que la mare estava empresonada a la Comella per una petició d’extradició formulada per Alemanya per haver fet precisament el mateix. És a dir, endurse la nena sense el permís de la seva parella, en aquest cas d’Anglaterra a Andorra, incomplint una sentència judicial al Regne Unit que donava la custòdia a l’home. El cas també té un capítol a Guatemala, on un tribunal vadonar la raó a Bruni. Des del 2011 la nena viu amb el seu pare a Berlín i la mare segueix intentant recuperar- ne la custòdia.

tracking