Economia

Ld'A critica l'aprovació del marc pressupostari sense l'endeutament

El grup parlamentari exigeix la compareixença del president del Tribunal de Comptes

Ld'A critica l'aprovació del marc pressupostari sense l'endeutamentXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, ha qüestionat l’aprovació del marc pressupostari, per part del Tribunal de Comptes, sense que s’haguessin publicat, prèviament, els objectius pressupostaris. Pintat exigeix la compareixença pública del seu president davant de la comissió de Finances, “ja que no respon a les demandes d’informació dels consellers generals”.

Pintat ha qualificat el marc pressupostari de “xarlotada” perquè es va fer “sense els objectius”. El president del grup parlamentari, a més, recorda que el marc pressupostari i el pressupost ja es van aprovar fora de termini. “Aquests procediments demostren l’opacitat i la manca de transparència amb la qual treballa l’actual Govern”, afegeix.

Pel que fa als números de Sant Julià, on es preveu que l’endeutament se situï al màxim, al 200%, Pintat no ha volgut analitzar-ho. “El comú farà les seves valoracions”, afirma, tot afegint que “s’entén que no hagin pogut presentar el seu pressupost i el seu marc pressupostari perquè el Tribunal de Comptes no ha publicat els seus objectius”.

Per la seva part, el conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, recorda que van votar “en contra” de la llei que regula el marc pressupostari. A parer seu, només es pot valorar l’endeutament “amb els números finals”, és a dir, els de la liquidació. Els objectius preveuen tancar l’any amb un endeutament del 37,6% per a l’administració general, prop del límit legal, que és del 40%. “Esperem que es compleixin, però tenim els nostres dubtes”, afirma Naudi, tot afegint que “si no ho fa, el mateix Govern pot canviar la llei per complir-se, així que poc podem dir”. SDP va presentar ahir una demanda d’informació per rebre els documents relacionats amb el procés d’avaluació dels estàndards de qualitat de l’atenció al client i el funcionament de l’organització de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

tracking