Política

Les targetes 'black', clau en la dimissió de Torrentallé

Unió Laurediana va retreure a l’excònsol que la major part de la despesa de la targeta del comú quan va entregar els comprovants eren factures de restaurantsSL’afer

Les targetes 'black', clau en la dimissió de Torrentallé

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El motiu fonamental de les desavinences entre la direcció d’Unió Laurediana, representada en el president Carles Verdaguer, i l’excònsol menor lauredià Manel Torrentallé estava centrada en un greu enfrontament arran de l’escàndol de la despesa sense justificar amb la targeta de crèdit del comú. El cas de les targetes black va derivar en una tensíssima reunió entre Torrentallé i Verdaguer que va ser el detonant del distanciament del polític amb el partit. Des d’aquell moment es va sentir en el punt de mira de part d’Unió Laurediana que criticava amb duresa la gestió comunal. El partit li va retreure que bona part de la despesa de la targeta de crèdit del comú, quan va haver de justificar les factures, estava relacionada amb dinars cars en diferents restaurants, fonamentalment de la parròquia.

Unió Laurediana va criticar l’actuació de l’excònsol entenent que amb la targeta del comú es podien pagar alguns dinars relacionats amb la feina però no fer-ne un ús habitual. A la carta que Manel Torrentallé va enviar a Unió Laurediana el 12 d’agost (es reprodueix íntegramés avall) per comunicar la seva dimissió envia un missatge per defensar la seva honestedat posada en dubte per l’afer de les targetes. “TOTS, fins i tot als més allunyats personal i/o políticament, us consta que la meva gestió s’ha fet sempre des de l’honestedat absoluta, des del respecte, des del compromís, des de la lleialtat al nostre projecte i continuant el treball dels consolats anteriors, i, sobretot, sempre, amb molt d’esforç”.

Crítiques constants

A la carta de dimissió recull l’esperit de les desavinences. “Només vull deixar clar que els esdeveniments dels últims dotze mesos (mitjans del 2015 fins a mitjans del 2016) m’han empès a prendre aquesta dolorosa decisió”. És en l’últim mig any de mandat quan es desencadenen els enfrontaments del partit amb Montserrat Gil i Manel Torrentallé, amb un especial enconament per l’afer de les factures de targeta de crèdit sense justificar. En l’últim semestre del 2015 Unió Laurediana decideix deixar fora Gil i Torrentallé de la possibilitat de repetir com a candidats en els comicis comunals de desembre. Els dos cònsols es prenen molt malament la decisió. En la carta l’excònsol menor incideix que “no és cap secret les crítiques continuades d’una gran part dels membres d’UL a la nostra gestió comunal que van ser constants durant tot el mandat i no van de-saparèixer després del pas per les urnes”.

Torrentallé recorda que “passats sets mesos de les eleccions les crítiques continuen i em consta que, per alguns, la gestió del nostre mandat és la causant d’haver sortit derrotats a les urnes”. L’excònsol diu que no comparteix aquest opinió de “cap de les maneres” i afegeix que “no em consta que hi hagi espais de debat en el si del partit per tractar des del diàleg la necessitat d’autocrítica i les divergències”. Entén que “era (és) urgent fer-ho per entendre què ha fallat”.

tracking