ocupació

Immigració té cent autoritzacions de treball a l'hoteleria per cobrir

El ministre d’Interior respon als hotelers, que havien denunciat que no han pogut completar les plantilles a l’estiu

Immigració té cent autoritzacions de treball a l'hoteleria per cobrirFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Interior, Xavier Espot, va respondre ahir a la Unió Hotelera, que per boca del seu president, Manel Ara, havia lamentat que alguns establiments del país no han pogut completar les plantilles a causa de les limitacions de les quotes d’Immigració. Doncs bé, segons Espot, a dia d’avui encara queden quasi un centenar d’autoritzacions de les quotes d’Immigració disponibles per a noves contractacions.

El ministre va afirmar que “em sorprenen aquestes queixes” perquè encara que “no són noves, s’han adoptat moltes mesures en els últims temps en el sentit que sol·liciten” els empresaris de la restauració i l’hostaleria. Espot va assenyalar que la quota que es va implantar a l’abril és de “fins a 647 persones”. Tot i això, s’han sol·licitat 545 autoritzacions. El ministre va detallar, a més, que entendria les queixes del sector “si al maig o juny s’hagués esgotat la quota”, però va remarcar que a dia d’avui “totes estan obertes”, per la qual cosa va considerar que no es tracta “d’un problema de flexibilitat del sistema”.

En aquest sentit, i arran de les crítiques del sector cap al model de quotes, va detallar que “és l’únic sistema que coneixem que permet ordenar els fluxos migratoris”, i que en les negociacions amb la Unió Europea per l’acord d’associació Govern té la voluntat de mantenir-lo. “És un sistema útil. Ha d’estar adaptat a les necessitats de treballadors i empresaris, i ho està”, va reivindicar. A banda, el titular d’Interior obre el debat sobre els “esforços” que han de fer els empresaris perquè les feines que ofereixen “siguin atractives”, pel que fa a condicions i salari.

Un extrem en el qual també va incidir el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra, Gabriel Ubach: “Pels hotelers, un bon professional és un cuiner que té tres estrelles Michelin i cobra 2.500 euros o aquell que treballarà catorze hores per 1.000 euros?” A la vegada, el secretari general de l’USdA hi va afegir que “si volem professionals bons cobren els seus honoraris. Però l’hostaleria andorrana no està disposada a pagar-los. Si ara es queixen s’ho han de fer mirar”.

tracking