política
El PS i SDP acusen el Govern de fer tard a l'hora de portar el SAAS a la fiscalia
Els socialdemòcrates no descarten personar-se com a part al procés per aportar més informació
Els grups de l’oposició celebren que el Govern hagi decidit finalment portar les irregularitats del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) a la fiscalia. Amb tot, el PS i SDP consideren que s’actua tard. La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) afirma que “es podria haver fet fa molt de temps” i en aquest sentit lamenta que “s’ha perdut molt temps i diners”, ja que “els informes del Tribunal de Comptes són de la primavera”. “No calia fer-hi tantes voltes perquè des del moment que hi havia els indicis ja es podia actuar”. I més tenint en compte, apunta, que “el Govern és el responsable de tot el desgavell en última instància” i “n’havia d’estar assabentat molt abans que el Tribunal de Comptes ho digués”.
En aquesta línia, la consellera general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) Sílvia Bonet critica que l’actuació “arriba tard perquè estem parlant d’unes irregularitats del 2014”, tot i que subratlla que “és millor tard que mai”. Bonet és de l’opinió que calia actuar abans perquè ha quedat “demostrat el desgovern que hi ha hagut al SAAS”, on “tothom ha fet el que li ha semblat sense cap tipus de control, sense tenir en compte si era necessari o no”. “El problema és que ningú era capaç de marcar els límits, tothom feia el que li semblava i ningú deia res”, manifesta, i qualifica d’“increïble” que “algú hagi cobrat 13.000 euros extres quan a altres se’ls deia que estava prohibit”.
De la seva banda, la consellera general de Liberals d’Andorra Carine Montaner veu “encertat” que el Govern hagi actuat i destaca que “més val tard que mai”. “No es pot jugar amb els diners del país, hi ha unes regles del joc”, va afirmar, alhora que va titllar de “greus” les irregularitats. D’aquesta manera, va apuntar que “hi ha un descontrol que s’ha de solucionar i és normal que s’actuï en conseqüència”.
Gili va revelar que el partit es podria personar com a part “si fa falta” perquè “hi ha moltíssimes coses que ens semblen irregulars”. “Ens volem assabentar de si hi porten només quatre casos concrets o tot, i a partir d’aquí actuarem”, va reblar.
“No vol dir il·legalitat”
Des de DA, el conseller general Carles Jordana va defensar que s’ha actuat “per precaució”, i va assegurar que “no hi ha res a amagar”. Tot i que va reconèixer que “ningú amaga que hi ha hagut irregularitats” al SAAS, es va mostrar confiat que no hi acabarà havent delicte, tot i recalcar que això ho haurà d’esclarir el fiscal. “Irregularitat no vol dir il·legalitat”, va dir, i va demanar “cautela” perquè “si hi ha hagut delictes s’haurà de determinar”.