administració
El CFPA abandona la plataforma de funcionaris
El sindicat de la policia abandona, per “discrepàncies”, la plataforma que havia d’abordar la negociació de la reforma de la funció pública
El col·lectiu de funcionaris de policia (CFPA) ha trencat la unitat sindical cristal·litzada en la plataforma unitària que havia d’abordar la negociació per reformar la Llei de la funció pública. Segons va confirmar ahir el president del sindicat de la policia, Salvador Prieto, ahir al matí es va comunicar als membres la decisió presa pel comitè del col·lectiu policial d’abandonar la Plataforma de funcionaris –que aplega tots els sindicats de l’administració– per diferències internes. Segons va adduir, “hi ha hagut una sèrie de discrepàncies entre els diferents sindicats” que han motivat la sortida del CFPA. Segons va revelar Prieto, la decisió es va prendre “fa uns dies” després d’una conversa de WhatsApp que van mantenir els presidents dels diferents sindicats on “vam exposar el que pensàvem”.
Divergències que el portaveu va rebutjar concretar però que no estan relacionades amb la petició de dimissió del ministre d’Administració Pública, Jordi Alcobé. “No té absolutament res a veure amb la dimissió. Hi ha hagut discrepàncies i punt”, va argumentar Prieto, el qual va assegurar que el sindicat ha considerat “oportú” acabar amb la confluència perquè “creiem que defensarem millor els interessos del col·lectiu de la policia des de fora de la plataforma”. “No hem trencat negociacions amb ningú”, va manifestar, i va anunciar que ahir van enviar una carta al secretari d’Estat de la Funció Pública, Joan Blasi, per comunicar-li la notícia. Amb tot, va assenyalar que “no estem parlant de cap negociació perquè no estem negociant absolutament res”.
Sorpresa a la plataforma
Un dels portaveus de la plataforma, Gregori Gutiérrez, va mostrar la seva sorpresa per la decisió del sindicat policial, que assegura que no entenen. “L’únic motiu que ens han donat és que no volen fer política. No entenem què vol dir això”, va afirmar, i va recordar que “dins de la plataforma potser els més radicals eren ells, entenc que eren els que tenien la posició més política”. A més, va indicar que fins ara “anàvem a l’una, no entenem la decisió”. El portaveu de la plataforma de funcionaris va lamentar, a més, la manera com se’ls va comunicar la decisió: “les maneres no ens han agradat. Ens han enviat un WhatsApp i pensem que no són les maneres més adequades, sobretot quan hem estat companys de diferents temes i hem treballat conjuntament en molts aspectes”.
Preguntat sobre possibles discrepàncies en el si de la plataforma, va explicar que les úniques diferències de criteri que s’havien manifestat les darreres setmanes era que “els de CFPA volien trencar qualsevol negociació per la reforma de la Llei de la funció pública mentre no dimitís el ministre Alcobé, i altres sindicats no ho compartien perquè no volien perdre l’oportunitat de negociar”, extrem que Prieto va negar. Gutiérrez, però, va declarar que “no entenem que hagin anunciat que marxen ara que havíem assolit l’objectiu que volíem”, en referència a la dimissió d’Alcobé. Davant d’aquesta nova situació, Gutiérrez va explicar que convocaran una reunió amb la resta de sindicats entre aquesta setmana i la que ve per “parlar i veure com ens organitzem a partir d’ara”.
D’altra banda, el secretari general d’Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va posar de manifest que la CFPA “no vol continuar perquè diu que hi ha sindicats que estan inactius”, però va apuntar que “no és motiu de preocupació”. “N’hi ha hagut 50.000 de trencaments”, va etzibar, i va destacar que s’intentarà que el sindicat policial torni al col·lectiu. “Es farà d’alguna manera, és qüestió de rellotge”, va sentenciar.
UBACH DIU QUE MARTÍ FACI LA LLEI
El secretari general d’Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va opinar ahir que el cap de Govern, Toni Martí, s’ha de posar al capdavant de la situació i “hauria de ser qui fes la nova llei de la funció pública”. Ubach va remetre contra la reforma de les pensions. “El que trobem és que la qüestió de les jubilacions va ser un atracament a mà armada de Jordi Cinca”, va ressaltar. Per això, va demanar que sigui Martí qui ara lideri la reforma de la normativa de la funció pública. “Amb el seu tarannà dialogant i de consens hauria d’asseure a tothom”, va dir en to irònic.