El camí de Sispony on va morir un gos d'un tret d'escopeta era zona de caça

La policia ha obert una investigació per esclarir els fets tot i la dificultat de localitzar-ne l’autor

El camí de Sispony on va morir un gos d'un tret d'escopeta era zona de caçaFACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El camí dels Cortals de la Serra, a Sispony, on el 3 de novembre va morir un gos abatut per un tret d’escopeta, forma part d’una zona de caça. L’animal i els seus propietaris estaven fent la ruta que baixa des del camí de les Mar­rades a través de les pistes de bicicleta tot terreny que arriben a les urbanitzacions dels Plans, entre Sispony i Escàs, quan per causes que encara es desconeixen va rebre l’impacte d’una bala i va morir instants després. Segons va explicar al Diari la propietària del gos, Carina Vigna, el cos de la bèstia es va omplir de trossos de metralla que fan “molt difícil” que es pugui localitzar l’autor del tret, ja que era una “zona sense visibilitat i no vam veure ningú”.

Etiquetes:

Aquest punt de muntanya on es va produir el tret està inscrit en una àrea de caça situada a prop del vedat d’Enclar, on també hi ha una zona d’activitat humana en què aquesta pràctica està prohibida des del 21 de novembre fins al 30 d’abril –per tant encara es permet la caça–. “Em sorprèn que sigui zona de caça un camí tan proper a les urbanitzacions”, va assenyalar Vigna, que considera que “és clar que l’autor era un caçador”. Amb tot, destaca que es tractaria d’un succés fortuït. “Vull creure que ha estat un accident. No vull ni pensar que ha estat intencionat”, va expressar.

La policia ha obert una investigació per esclarir els fets, mentre que els afectats ho han posat en coneixement dels banders, a més de denunciar-ho públicament. Vigna no té esperances que trobin el responsable de la mort de la seva mascota però vol intentar que “almenys no torni a passar” fent una crida a la gent perquè vagi amb cura. A més, remarca que “podria haver passat alguna cosa molt pitjor” perquè la seva parella anava pocs metres per darrere del gos, i va assenyalar que “des de Vallnord ens van dir que no havia passat mai res semblant perquè en ser una zona tan concorreguda no hi solen veure mai caçadors”.

tracking