Enocultura
Els experts afirmen que el vi andorrà és considerat car
Segons els sommeliers, s’ha d’explicar la dificultat de fer vi a tanta altura
La Trobada de microproductors d’Andorra tanca les seves portes amb un balanç positiu. Més de 60 cellers, un 20% més d’expositors que l’any anterior, més països i més de 2.000 visitants. “Hem crescut respecte d’altres anys, i això és un bon senyal”, va destacar Josep Vila, cònsol major de Sant Julià de Lòria. L’esdeveniment també va aplegar personalitats destacades del sector vitivinícola com Anna Vicens, presidenta dels Sommeliers de Catalunya, que també va aprofitar per donar la seva opinió sobre el vi andorrà. “La qualitat és molt bona, però s’hauria d’invertir més en comunicació, s’hauria d’explicar la dificultat que suposa aquest clima i l’altura per la maduresa del raïm. Així s’entendria el perquè dels preus, perquè la gent considera que els vins d’Andorra són una miqueta més cars que els d’Espanya per exemple.”
En relació a la polèmica sobre les modificacions de la trobada, el cònsol major va dir que “després d’una fira s’ha de fer reflexió per intentar millorar el que s’està fent”. També va confirmar que “els estands poden acabar col·laborant amb la fira” i que creu que ho podrien aconseguir. A més, es va mostrar favorable a la col·laboració amb el Govern, “hi ha estat i seguirà, i si pot ser més, millor per a nosaltres”.
Un dels missatges que es van remarcar durant els col·loquis de la trobada va ser que el vi és una expressió de cultura, i que també ha d’explicar la terra i el clima on s’ha produït. “El més important del vi és el seu esperit, l’excel·lència de les persones que l’elaboren i els processos antics, que vénen de pares a fills”, va apuntar el cònsol major.