El matrimoni serbi absolt després de 19 mesos a la presó denunciarà l'Estat
Volen una indemnització pels 19 mesos que van estar tancats a la Comella
El matrimoni de Reus d’origen serbi que va estar 19 mesos en presó provisional fins que el Tribunal Superior de Justícia va dictar la seva innocència i posada en llibertat el mes d’octubre passat demandarà l’Estat pels danys i perjudicis ocasionats. La parella va ser condemnada per Corts a dos anys i mig de presó com a autora d’un delicte d’encobriment del robatori a la joieria l’Art d’Or de l’avinguda Meritxell el novembre del 2014. La dona va ingressar a la Comella el març de l’any següent i el seu marit ho va fer uns dies després. Tots dos s’hi van estar en règim de presó provisional, fins que en segona instància es va dictar l’absolució rectificant la sentència de Corts que els condemnava a estar gairebé un any més al centre penitenciari.
Segons va explicar al Diari l’advocat del matrimoni, la parella demanarà una reparació econòmica a l’Estat. Dilluns passat i el divendres de la setmana anterior es van reunir amb el seu lletrat per comunicar-li la intenció de demandar i ara l’advocat està estudiant de quina forma es presentarà la querella.
L’estada a la presó ha provocat que la parella hagi perdut l’habitatge que tenia a Reus i del qual estava pagant la hipoteca. Igualment, no han pogut reunir-se amb els seus fills, dels quals es van separar en el moment d’ingressar a la presó. Els menors van marxar a viure als Estats Units amb la germana de la dona i ara han quedat desemparats per dos motius. El primer, perquè els fills no tenen la documentació necessària per poder tornar a Catalunya i retrobar-se amb els seus pares. L’altre, perquè els seus progenitors no poden anar als Estats Units, ja que no poden aconseguir el visat per, entre altres raons, manca de recursos econòmics també motivats per l’estada a la presó.
Segons va assenyalar el lletrat, el matrimoni està entestat a denunciar l’Estat, sobretot pels danys morals que els ha provocat la injusta estada a la presó i les repercussions econòmiques i familiars col·laterals.
El superior rectifica corts
El Tribunal de Corts els va condemnar per encobriment perquè considerava provat que van portar el vehicle fins a Andorra per ajudar en la fugida de les dues persones, també d’origen serbi i actualment complint condemna a la Comella, que van confessar haver comès l’atracament i perquè van deixar a l’interior del cotxe menjar per als dos homes. Els magistrats també van considerar provat que el matrimoni sabia del robatori i que es volia quedar part del botí resultat de l’atracament. La sentència del Superior va evidenciar que no hi havia correspondència entre els fets provats –l’autoria del robatori– i un delicte d’encobriment.