salut
A l'OMS li agrada el projecte Camí saludable dels drets humans
Es tracta d'una caminada de 30 quilòmetres pel país que pretén fomentar els hàbits saludables i els drets humans
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha acollit de manera positiva el projecte Camí saludable dels drets humans d’Andorra, que el ministre de Salut, Carles Álvarez, ha presentat en el marc de la conferència d’alt nivell de l’OMS que aquest dijous es va tancar a París.
El Camí saludable dels drets humans d’Andorra és una iniciativa coparticipada pel Govern i els comuns. El projecte ha estat seleccionat per l’OMS pel seu caràcter transversal, per coincidir amb la temàtica de la conferència i per complir amb les directrius i recomanacions propugnades per l’organisme internacional, segons han posat en relleu des de l'Executiu en un comunicat .
La iniciativa andorrana ha estat qualificada d’atractiva per la seva simplicitat i perquè té un doble objectiu. D’una banda, contribueix a la promoció de l’activitat física com a hàbit saludable i de l’altra, permet difondre el patrimoni en general d’Andorra, segons consta en el mateix comunicat.
El ministre Álvarez, té previst reunir-se la setmana vinent amb els cònsols per tal de transmetre’ls personalment el resultat de la presentació del projecte a París durant la conferència de l’OMS, i articular la coordinació conjunta per a la posada en marxa d’aquest camí, prevista per la primavera de 2017.
El Camí saludable dels drets humans d’Andorra tindrà un recorregut de 30 quilòmetres, unint dos punts simbòlics entre el nord del país (Sorteny a Ordino) i el sud (Coll de Jou a Sant Julià de Lòria), i que en la història recent havien estat llocs de pas de refugiats des de terres franceses i espanyoles cap a Andorra, el que va marcar el Principat com una terra d’acollida. Els 30 quilòmetres del camí coincideixen amb els 30 drets humans que recull la declaració universal dels drets humans de les Nacions Unides, de la qual precisament dissabte es compleix el 68è aniversari.