Estacions
La nevada deixa a Grandvalira el gruix rècord dels últims tres anys
Els set dies de precipitacions han deixat al domini 181 centímetres de neu nova
Set dies de nevades ininterrompudes han deixat a Grandvalira 181 centímetres de neu nova, va informar el domini en un comunicat. Amb això se supera el rècord que es va registrar del 22 al 28 de febrer del 2015, quan el temporal va deixar 172 centímetres de neu. De fet, Grandvalira va detallar que és la xifra de gruixos més important de les darreres tres temporades.
Ara el domini treballa per poder habilitar el terreny de manera progressiva i la previsió és que els esquiadors puguin tenir a l’abast 200 quilòmetres esquiables aquest cap de setmana, així com el 95% dels remuntadors en funcionament i, per tant, els sis sectors de l’estació estaran connectats per les pistes. A més, Grandvalira estima que la cota de neu rondarà entre els 80 i els 150 centímetres en els diversos sectors. Tanmateix, van assenyalar, “les condicions meteorològiques dels propers dies seran favorables per a la pràctica dels esports blancs”, amb la qual cosa confien d’atreure un important nombre d’usuaris.
Per una altra banda, Vallnord també va manifestar que les nevades han deixat gruixos importants a les estacions. “És un els gruixos més grans que s’han acumulat”, van dir des del domini. En el cas d’Ordino-Arcalís rondava ahir entre els 100 i els 170 centímetres de neu, alhora que tenia en marxa 24 de les 27 pistes obertes, a més a més de tretze dels catorze remuntadors oberts. En el cas de Pal-Arinsal les cotes de neu rondaven entre els 140 i els 90 centímetres, mentre que les pistes funcionaven al cent per cent.
En un altre context, Mobilitat va informar a la tarda que l’únic tram de xarxa viària que requeria l’ús d’equipaments per circular era el port d’Envalira.
LES ESTACIONS NO APROFITEN LES POTENCIALITATS D'INTERNET
Les estacions d’esquí del Pirineu, entre les quals les andorranes, no acaben d’aprofitar les potencialitats d’internet per interactuar amb el públic objectiu i vendre els seus serveis i els de les zones de muntanya en les quals s’ubiquen. Així s’indica en un treball de recerca d’un grup d’investigadors de la Universitat de Lleida publicat a la revista Cuadernos de Turismo. L’estudi conclou que les estacions haurien de millorar en l’aplicació de funcionalitats de l’anomenada web 2.0 i, sobretot, en el comerç electrònic, ja que només el 49% dels dominis analitzats permeten al client processos complets de compra en línia. Malgrat les mancances, a l’estudi s’assenyala que Grandvalira estaria en el grup d’estacions de la serralada que obtenen millors resultats de mitjana, mentre que Vallnord estaria en el segon grup de les que millor rendiment treuen d’internet.
ELS MONITORS TRASLLADARAN LES DEMANDES ALS CÒNSOLS
L’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí ha demanat reunir-se amb els quatre cònsols de les parròquies amb estacions d’esquí (Ordino, la Massana, Encamp i Canillo) per tal de traslladar-los les demandes de pujada salarial i les problemàtiques que afecten el col·lectiu atès que, van assenyalar, les societats explotadores dels camps de neu continuen negant-los la reunió sol·licitada. En aquest sentit, l’entitat va afegir en un comunicat que també es plantegen sol·licitar una reunió amb el cap de Govern.
En una assemblea celebrada dimecres al vespre, la junta de l’entitat va informar de l’estat actual de la situació als seus afiliats. Van exposar que un cop van donar per trencat el conveni col·lectiu que els regia la norma que els empara és el Codi de relacions laborals com a assalariats per hores i que, per tant, els empresaris que els contracten haurien de tenir en compte obligacions com ara les referents a la Llei de salut i higiene en el treball i les formacions que se’n deriven, les quals, per ara, no els han impartit. També que s’han detectat “errors” en els butlletins de salari que insten les estacions a solucionar en el del mes de gener. Van deixar clar que continuaran lluitant per aconseguir els 22,50 euros per hora. Ski Andorra va declinar fer valoracions.