afers exteriors

Govern ultima l'esborrany de la llei per acollir refugiats

Govern ultima l'esborrany de la llei per acollir refugiatsXavier Pujol

Creat:

Actualitzat:

El Govern segueix treballant per poder enllestir una legislació que permeti l’arribada de refugiats al país. Segons van explicar tant el ministre d’Interior, Xavier Espot, com la secretària d’Estat d’Atenció Social i Ocupació, Ester Fenoll, s’està ultimant un primer esborrany de la normativa que haurà de regular aquesta situació. “Hi estem treballant. Les pròximes setmanes disposarem d’un primer esbor­rany i quan el tinguem el consultarem amb totes aquelles persones que puguin fer-hi aportacions”, va indicar Espot.

Malgrat que no es van avançar els detalls de com es regularà la situació, Fenoll va deixar clar que ha de ser “una normativa que sigui reconeguda a escala internacional”, ja que com va recordar “no som part de la Unió Europea, no hem firmat la convenció de Ginebra i no tenim reconegut l’estatus de refugiat”. En aquest sentit va explicar que s’està intentant fer una legislació “ad hoc que de manera transitòria ens permeti portar persones desplaçades per motiu de conflicte”. Per aconseguir-ho s’estan consultant, per exemple, directives europees, va ex­posar Fenoll.

Per la seva banda, el ministre va indicar que la voluntat és poder entrar la llei a tràmit parlamentari “ben aviat perquè pugui ser una realitat pel suport dels refugiats”. No obstant això, no va concretar el calendari exacte, només que l’acció es farà “els propers mesos”.

En l’àmbit en el qual no hi ha d’haver problemes és en aquell que fa referència a Afers Socials. Ester Fenoll va manifestar que “no hi haurà problemes amb la cobertura perquè al reglament de prestacions econòmiques ja hi vam preveure un apartat d’ajuda humanitària per a aquest tipus de casos”. Una consideració que permetrà superar la condició d’haver de ser resident per poder accedir a una ajuda econòmica. “Així estaran dins el marc legal”, va afirmar.

tracking