Reportatge
Els videojocs i els youtubers omplen el Prat del Roure
Ahir a la tarda va tancar portes la vuitena edició del Saló del Videojoc amb “èxit” de públic. Els youtubers van aplegar una gran expectació.
Creuar les portes del Prat del Roure ha estat sinònim, durant tres dies, d’entrar en un món de joc i diversió sense pausa. Ahir a la tarda la sala polivalent seguia plena a vessar: joves (i no tan joves) feien anar teclats d’ordinador i comandaments de consoles per provar les darreres novetats del sector, d’altres, sobre l’escenari, demostraven les seves habilitats seguint els passos de ball marcats pel joc i al vestíbul les pistoles làser eren les protagonistes. “És la primera vegada que vinc, però m’ha agradat molt i he participat en bastants tornejos”, assegurava el Iago, que destacava especialment el fet que “coneixes molta gent que té els mateixos gustos que tu i això està bé”.
També estava satisfet de l’experiència l’Alexandre, que afirmava que “em sembla molt bé que facin això perquè tots els joves puguin venir a jugar si no tenen consoles i aquests jocs”. En el seu cas ha celebrat poder provar, per exemple “els simuladors de cotxes, perquè a casa no en puc muntar un”.
I mentre els infants jugaven, els pares amb més o menys paciència feien temps. “Tinc els dos fills jugant i s’ho estan passant la mar de bé”, explicava la Merche, que celebrava que “estan socialitzant, no és allò d’estar a casa amb una pantalla i ells sols”.
Un any més, doncs, la cita organitzada per Andorra Telecom haurà tancat amb “èxit” de públic. La responsable d’esdeveniments i RSC de la companyia, Inés Martí, va fer una valoració “positiva” i va destacar el bon resultat d’haver ampliat la presència en dos punts, com són Illa Carlemany i la plaça Coprínceps. Dos espais que van rebre, principalment, públic de fora del país. Martí, que no va quantificar l’assistència final, va apuntar que s’hauria superat la de l’any passat, i va posar en relleu el fet que cada any es guanya un públic “més familiar”.
I de tot plegat, si algú n’ha sortit com l’estrella del certamen han estat els youtubers que l’han visitat. “Tenim molts fans i ha funcionat molt bé”, va explicar. Una proposta, però, que caldrà “reflexionar” sobre si s’ha d’ampliar o cal modificar-la de cara a l’any vinent.
D’entre les activitats disponibles també va tenir molt bona acollida la possibilitat de conèixer els camps de refugiats a través de la realitat virtual. “Des d’Unicef ens han dit que els han visitat constantment famílies per conèixer la pel·lícula. Molts nois no ho coneixien i algunes persones grans s’han posat a plorar. Ha estat un impacte important”, va detallar.