política

Liberals celebra que es mantingui el “model territorial” en les transferències

Pintat valora “positivament” l’acord que els ha presentat Martí però avisa que tenen “dubtes”

Liberals celebra que es mantingui el “model territorial” en les transferènciesSFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, va afirmar ahir que valoren de manera “positiva” l’acord sobre competències i transferències que els van presentar el cap de Govern, Toni Martí, i la secretària d’Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudí. “Ho veiem de forma positiva perquè continua mantenint el model territorial, per tant tampoc és una reforma en profunditat”, va exposar Pintat en declaracions als mitjans a la sortida de la reunió. Amb tot, va avisar que ara han d’estudiar i analitzar en profunditat el text “perquè hi ha una sèrie de dubtes que ens surten”, per la qual cosa demanaran aclariments. Pintat va indicar que “no entraré a posar adjectius pejoratius”, però sí que va dir que “més que una reforma és una adequació”.

El president del grup parlamentari liberal va exposar que el cap de Govern els havia fet arribar algunes de les peticions que tenen els cònsols, destacant que “també escoltarem els seus posicionaments” en la reunió que tenen prevista dilluns que ve. “En principi hi ha consens i per tant el grup parlamentari liberal intentarem ser positius i col·laboradors amb el màxim que puguem”, va garantir.

A partir d’ara considera que cal “posar-se a treballar per assolir un resultat conjunt”, i va recordar que les pròximes reunions que se celebrin a tres bandes (Consell, Govern i comuns) s’haurà de decidir de quina manera es presenta la reforma de la llei de transferències i competències, si com a projecte de llei per part del Govern on es puguin fer esmenes, o si es fa una proposició de llei des del consens de totes les parts.

La trobada d’ahir va posar punt final al seguit de reunions anunciades pel cap de Govern per informar de manera detallada els grups parlamentaris sobre els acords assolits amb els cònsols. Dilluns s’obrirà el procés de negociació conjunt, i segons es va informar des de l’executiu mitjançant un comunicat, la voluntat és que dilluns s’obri el debat i poder assolir un text consensuat per aprovar-lo aquest any.

tracking