Els Pujol preparen una querella contra Antoni Rebés per difamacions

La declaració de l’empresari va derivar en un informe policial on s’acusava la família de fer viatges a Andorra en helicòpter per portar diners

Els Pujol preparen una querella contra Antoni Rebés per difamacions

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Antoni Rebés d’Areny-Plandolit va declarar davant de policies espanyols de la brigada antiblanqueig en relació a la investigació del cas Pujol. Rebés és el propietari d’Heliand i havia estat president del consell d’administració de l’empresa germana a Catalu-nya, Cathelicopters. L’empresari andorrà explica que des que es va “incorporar a les dues compa-nyies” té constància que els Pujol realitzaven viatges en helicòpter a Andorra. Aquesta afirmació va servir perquè un suposat informe policial assegurés que els Pujol venien fins al Principat en helicòpter per portar diners. I que aquest helicòpter era el que tenia subcontractat a Cathelicopters el Servei Català del Trànsit per a les imatges de les carreteres catalanes.

Etiquetes:

Rebés implica en la trama un pilot de la Generalitat, Antoni Almerich. Segons aquesta teoria hauria estat cobrant de Cathelicopters i aquest fet hauria permès que la companyia anés guanyant els concursos per a l’helicòpter de trànsit. I el cercle es tanca amb la suposició policial sobre que els Pujol incidien que es donés aquest concurs a Cathelicopters a canvi que els portessin a Andorra per l’aire a deixar diners en bancs andorrans sense cap control. Rebés afirma que “trobem matrius de talonaris oblidades en un calaix on apareixien uns pagaments que apuntaven que al Sr. Almerich se li podien estar abonant uns 4.160 euros mensuals des de Cathelicopters”.

L’empresari indica que “Jorge Barrigón sempre deia que aquest concurs seria el nostre sempre, i de fet any rere any els l’adjudicaven a ells sense problemes, tot i que altres companyies majors intentaven licitar i sempre perdien. Jorge Barrigón, Jorge Cabarrocas i Antonio Almerich mantenien una gran relació i jo imaginava que això havia d’ajudar-los, sense saber fins a quin extrem. Quan vam començar a veure xecs a nom d’Antonio Almerich Gracia vam començar a sospitar que això era estrany i irregular”.

La declaració de Rebés inclou Josep Pujol Ferrusola, de qui en diu que és amic de Barrigón i Cabarrocas. Suposadament aquest seria el nexe amb la família Pujol. I Josep Pujol havia manifestat que havia cobrat 900.000 euros de Barrigón d’un préstec que li havia fet. El jutge José de la Mata investiga si es podria haver comès un delicte de blanqueig d’aquests 900.000 euros. Rebés reconeix a la declaració que Barrigón li va dir que havia de tornar diners a creditors i que un d’ells era Josep Pujol.

Rebés va entrar en l’accionariat de Cathelicopters el 2005 i va comprar el 100% d’Heliand el 2007. El 2014, els altres dos principals accionistes, Barrigón i Cabarrocas, van entrar en litigi amb Rebés i el van cessar com a president de Cathelicopters el 2014. Rebés havia cessat Barrigón com a director general de Cathelicopters. Des de llavors Rebés i Barrigón van començar una escalada de querelles als jutjats andorrans i catalans que encara dura. La declaració de l’empresari andor­rà va provocar la detenció de Jorge Barrigón a Mataró, tot i que va ser posteriorment posat en llibertat.

La família Pujol està preparant una querella contra Antoni Rebés per difamació i calúmnies. Encara no està clar on s’ha de presentar, ja que la declaració policial es va fer a Espanya, però parla de fets relacionats amb Andorra. L’advocat de la família, Jean Michel Rascagneres, ha assegurat que “des del 1990 mai cap membre de la família Pujol s’ha desplaçat a Andorra en helicòpter”, i vincula aquestes afirmacions als “litigis entre Rebés i Bar­rigón que ni coneixem”. Afegeix que “serà fàcil de comprovar perquè tots els vols estan registrats, tant d’entrada com de sortida”. Respecte a la insinuació de la manipulació del concurs per al Servei Català de Trànsit, el lletrat comenta que “l’adjudicació que parla a partir del 2006 data de quan manava el tripartit”. Al·ludeix al “neguit dels meus clients perquè se’ls vulgui involucrar amb tot el que passa a Andorra quan el cas dels Pujol a Espanya no té res a veure amb el tema BPA per molt que alguns s’hi vulguin entestar ni tampoc amb el tema Valora, on ni han estat mai clients ni han tingut cap negoci”.

Víctimes d’un delicte

Rascagneres recorda que “la família Pujol ha estat víctima d’una revelació de secret bancari feta per responsables d’un banc (BPA) i reconeguda (Higini Cierco davant la Batllia)”. I addueix que “després de 50 mesos d’investigacions tan sols se’ls acusa d’un delicte fiscal”. Aquest fet “obre interrogants respecte a perquè la justícia andorrana ha donat totes les dades bancàries quan només se’ls acusa d’un delicte fiscal, motiu pel qual tant Suïssa com Lietchenstein va rebutjar donar-les”.

Per últim afegeix que “si Antoni Rebés té conflictes amb Jorge Bar­rigón el que ha de fer és intentar solucionar-los, però que no intenti barrejar altres temes que no tenen res a veure i que afecten terceres persones”.

tracking