Absolt l'assessor bancari jutjat per la gestió d'una fundació

El fiscal va retirar els càrrecs d’apropiació indeguda i administració deslleial

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha absolt l’excap d’assessors jurídics d’una entitat bancària al qual es va jutjar el març passat pels delictes de revelació de secrets professionals, apropiació indeguda i administració deslleial. L’absolució arriba després que en el transcurs de la vista la fiscalia decidís retirar tots els càrrecs que s’havien imputat a l’assessor. El ministeri públic ho va fer en considerar que l’home va actuar sota les instruccions de la direcció del banc i que no requeia sobre ell la capacitat de decisió. Igualment, la fiscalia va considerar que no hi havia proves per incriminar-lo.

Etiquetes:

Els fets jutjats es remunten a l'any 2000, quan un multimilionari de Castelló, que tenia una fundació a Panamà, va decidir posar els actius d’aquella entitat en un banc d’Andorra. En concret, va dipositar al compte 60 milions d’euros. Ell es va posar com a president de la fundació i, per quan morís, va crear un consell substitutori format per la seva germana, el banc andorrà i el representant d’una entitat per a nens del país, a la qual anaven a parar els rèdits de la fundació.

El setembre del 2009 l’home va voler treure el banc del consell substitutiu i, al seu lloc, posar els marits de les seves nebodes. També va demanar, primer per carta i després a través d’una missiva siganada per un notari, traslladar els diners a una altra entitat bancària. El banc, però, li ho va negar i va demanar parlar amb la persona per veure que no tenia les facultats minvades, però la família ho va desestimar. L’excap dels assessors jurídics, que va ser qui va autoritzar les negatives del banc, va assegurar en el judici que va actuar mogut per l’interès del client i amb cap afany de guanyar diners ni per a ell ni per a l’entitat bancària.

Abans de retirar els càrrecs, la fiscalia tenia previst demanar a Corts que condemnés l’excap dels assessors jurídics de l’entitat a tres anys de presó, cinc d’inhabilitació i una multa de 50.000 euros pels tres delictes.

tracking