Diplomàcia

L'eivissenc Antonio Prats Mari serà el nou cònsol espanyol

L'eivissenc Antonio Prats Mari serà el nou cònsol espanyol

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Antonio Prats Mari serà el nou cònsol espanyol a Andorra després que el BOE (Butlletí Oficial d’Espanya) va publicar el 29 d’abril una resolució del 18 d’abril de la sotssecretària del ministeri d’Assumptes Exteriors i de Cooperació d’Espanya, en la qual es resol la convocatòria de lliure designació en la carrera diplomàtica, on es recull el seu nomenament. La incorporació està prevista per al proper mes de juny.

El nou cònsol general d’Espanya a Andorra és nascut a Eivissa i llicenciat en Dret. Va ingressar a la carrera diplomàtica fa 25 anys. Durant tot aquest temps ha estat destinat a les ambaixades d’Espanya a Suècia, Tailàndia, Tunísia, l’Argentina i el Líban. Ha desenvolupat diverses funcions relacionades amb el consolat, entre les quals les de l’àmbit cultural.

A Madrid ha estat destinat a l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament i a la direcció general d’Europa del ministeri d’Assumptes Exteriors i Cooperació, on ha pogut fer un seguiment de la relació bilateral d’Espanya i Andorra, motiu pel qual coneix ja les particularitats del Principat. Actualment ostenta el càrrec d’assessor diplomàtic al Congrés dels Diputats.

Recanvi de Bosch Bessa

Prats substituirà el fins ara cònsol d’Espanya a Andorra, el català Josep Maria Bosch, que fa unes setmanes va ser nomenat pel ministre d’Afers Exteriors i de Cooperació espanyol, Alfonso Dastis Quecedo, nou ambaixador de l’Estat veí del sud a Jamaica. Bosch va assumir el càrrec de cònsol el mes de maig de l’any passat en substitució d’Antonio Bellver Manrique i no haurà estat ni un any en aquest càrrec. El seu predecessor es va jubilar l’abril de l’any passat i ocupava el lloc de cònsol espanyol a Andorra des del juny del 2012. Entre altres càrrecs, Bosch havia estat delegat de la Generalitat a Madrid.

tracking