Reportatge

Tir de 100.000 euros

El Darío i l’Òscar es jugaran aquesta quantitat en un únic tir des del centre de la pista. Són els guanyadors del concurs de MoraBanc ‘La cistella dels teus somnis’.

Tir de 100.000 eurosFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La tarda de diumenge vinent el MoraBanc s’enfrontarà al Reial Madrid en l’últim partit de la fase regular, el Poliesportiu estarà ple a vessar i la grada animarà l’equip però tota l’atenció estarà centrada al mig de la pista quan facin la seva entrada Darío Xabier Pérez i Òscar Fernández, els dos guanyadors del concurs organitzat per MoraBanc, La cistella dels teus somnis, amb l’objectiu, aparentment impossible, d’anotar una cistella des del centre del camp sense poder traspassar la línia. Si algun dels dos ho aconsegueix es farà amb un premi de 100.000 euros, una xifra important que ambdós ja saben en què invertiran. El Darío, el primer a provar el llançament, afirma modestament que aprofitaria els diners per tapar forats, “crec que tornaria algun deute però també em donaria algun caprici, com ara viatjar, i convidaria els amics per celebrar-ho”. L’Òscar, seguidor de l’equip, també somia veure món, “un viatge segur que el faria. A més també penso fer reformes a casa”.

Per preparar-se per a aquest moment, els dos participants van poder entrenar-se a les instal·lacions del club amb la lliçó magistral de Joan Peñarroya, el tècnic del MoraBanc, que els va dirigir en un entrenament personal i els va ajudar a trobar la millor tècnica de tir. “Després de provar diferents formes, al final el mister em va proposar que arrisqués amb un tir d’esquenes i la veritat és que he tocat el cèrcol en vàries ocasions”, afirma l’Òscar. Per la seva banda, Peñarroya va aconsellar un llançament diferent al Darío: “En el meu cas, el mister m’ha ensenyat un tir en el qual, fent unes passes i ajupint les cames, puc aprofitar la força del meu cos i arribar al cèrcol. Estic molt content perquè l’he clavat en dues ocasions. Veurem com va diumenge.”

Per aconseguir el premi, només disposaran d’un únic llançament i ho faran davant dels 5.000 aficionats que ompliran les grades del Poliesportiu d’Andorra. Per l’Òscar això és una motivació, ja que “em vindrà a veure la família, els amics, hi haurà moltes cares conegudes. Tindrà la seva gràcia i, a més, hi haurà la tele”. Nervis també en passarà el Darío, “encara no m’ho he imaginat, però pensar a trobar-me al mig de la pista amb la gent de la grada animant-me en el moment del llançament em posa una mica nerviós. Per ara aguanto però esperem a veure com estaré diumenge”. En cas que els dos l’encistellin, el premi es repartirà a parts iguals. Firmarien els dos valents? El Darío “sí” i l’Òscar, “també.”

tracking