Transports

Govern rectifica i el bus de la Seu pujarà fins a Escaldes

El ministre Torres afirma que canvien les condicions per no perjudicar els transfronterers

Govern rectifica i el bus de la Seu pujarà fins a EscaldesGOOGLE

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va explicar ahir l’acord mitjançant el qual es permetrà a les companyies d’autobusos que facin un trajecte internacional de menys de cinquanta quilòmetres que no estiguin obligades a aturar-se a la nova Estació Nacional. A la pràctica, això vol dir que l’autobús de la Seu podrà tornar a fer parada a Escaldes. “Hem parlat amb la Hispano Andorrana i hem decidit tornar a posar en funcionament la parada de Caldea, de manera que la gent pugui aturar-s’hi com fins ara, va afirmar el ministre.”

Torres va defensar la mesura com una manera de no perjudicar els treballadors que pugen cada dia. “És cert que les condicions obliguen a fer que tot transport internacional pari a l’Estació Nacional d’Autobusos, però hem decidit canviar-les i permetre aquesta modificació perquè entenem que la gent que està en aquest tram i puja fins a Andorra són treballadors transfronterers que no s’han de veure afectats”.

La polèmica va saltar dilluns passat, quan nombrosos passatgers de la línia la Seu d’Urgell-Escaldes-Engordany, de la companyia Hispano Andorrana, van començar a protestar pel fet que l’autobús no pujava fins a Caldea com ho havia fet en els últims 65 anys, sinó que es quedava aturat a baix de tot de la capital sense possibilitat, ni tan sols, de poder agafar un dels busos de línia regular que encara no hi estacionen, tot i que està previst que ho facin en un futur.

Des de l’empresa d’autobusos es va reconèixer el problema tot i que van acusar el Govern i la normativa que els obligava a parar a la nova estació com la causa fonamental, ja que van afirmar que en haver-se d’aturar allà perdien un temps que no podien recuperar, si pujaven fins a Escaldes-Engordany, per mantenir la freqüència dels seus horaris. Pili Buscall, la directora de la companyia, va recordar que aquesta línia va ser la primera internacional que va tenir el país i va explicar que fins i tot havien proposat a l’executiu una parada al carrer de la Unió, però s’havien trobat amb la seva negativa. A qui no afectarà aquest canvi és a la línia Andorra-Lleida de la mateixa companyia, que també sortia des de Caldea des de fa 10 anys. En ser un trajecte internacional de més de 50 quilòmetres s’haurà de sotmetre a les condicions vigents i els autobusos continuaran sortint des de l’estació de la capital.

tracking