reportatge

Una joguina viral

El ‘fidget spinner’ s’ha convertit en una nova moda mundial entre els nens i els adolescents que no ha passat desapercebuda al Principat.

Una joguina viralXavier Pujol

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Són aparells petits i discrets que han causat sensació entre els nens i adolescents d’arreu del món i el Principat no n’ha sigut una excepció. Es tracta del fidget spinner, una peça metàl·lica amb una forma semblant a un giroscopi amb contrapesos laterals i tres hèlices que es fa girar a les mans i que s’ha convertit en la nova moda als patis de les escoles. La tendència ha esdevingut tan viral que fins i tot algunes escoles d’alguns països s’han plantejat prohibir aquests aparells. Al Principat, les escoles sí que han notat un major augment de la presència d’aquesta joguina, tot i que de moment no s’ha plantejat vetar-los.

El propietari de la botiga de joguines Tic-Toc, Joan Saurí, explica que ha notat un augment de la demanda els últims dies per part de nens i adolescents que volen adquirir la joguina. “Uns quants nens havien vingut fa dies a demanar-me si ja m’havien arribat els aparells. És una moda viral”, explica Saurí. Des que a principis de la setmana passada li va arribar la comanda de 90 fidget spinners, ja n’ha venut gairebé la meitat. “Estem al dia de les novetats i aquesta joguina veus que tindrà un impacte”, afegeix Saurí. L’aparell, que té un preu que oscil·la entre els 7 i els 14 euros, es pot utilitzar a partir dels tres anys. Saurí explica que tot el sector ha notat la tendència a l’alça de les vendes d’aquest aparell i que, en canvi, ha baixat la demanda de joguines tradicionals, però que al mateix temps s’havien sofisticat com les baldufes. Saurí recomana també que abans de comprar l’aparell cal assegurar-se que la joguina hagi passat tots els controls de seguretat i de qualitat exigits per la Unió Europea.

Un aparell per millorar la salut

Tot i això, no tothom compra el fidget spinner per a l’oci. Saurí destaca que una àvia li va comprar l’aparell després d’haver provat el que tenia el seu net. La joguina també pot ser utilitzada com un antiestrès i un relaxador. Tot i que causa sensació com a mètode d’entreteniment, l’aparell va ser creat el 1997 per la nord-americana Catherine Hettinger, que pateix miastènia, una patologia que provoca debilitat muscular i malestar. Després d’innovar-lo el va registrar i en va conservar la patent durant vuit anys. L’any 2005, però, no la va poder renovar perquè no podia pagar els 365 euros exigits.

tracking