EDUCACIÓ

Els informes de les escoles franceses, al juny

Les avaluacions dels centres del Principat s’acabaran a final de mes i es decidirà si cal o no contractar més docents

Els informes de les escoles franceses, al junyFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Educació francès està previst que tingui enllestit a meitat de juny l’informe sobre les inspeccions a les escoles franceses del Principat. Els avaluadors van fer els primers controls per determinar, entre d’altres mesures, si cal augmentar la plantilla de professorat de les escoles maternals i de primària i si cal replantejar el nombre d’hores lectives setmanals.

Les primeres revisions es van fer entre el 2 i el 4 de maig i està previst que se’n facin d’altres a final d’aquest mateix mes. Durant les primeres inspeccions, les tres persones enviades pel ministeri d’Educació francès van trobar-se amb l’ambaixadora francesa, Jocelyne Caballero; el ministre d’Educació, Èric Jover; el representant del Copríncep, Pascal Escande, i els representants dels sindicats.

El delegat d’Ensenyament del govern francès, Michel Maginot, va explicar que les inspeccions “a priori van anar bé”. Maginot va afegir que el resultat de les avaluacions no ha de ser “ni positiu ni negatiu”, sinó que es farà un informe sobre la situació actual del sistema d’ensenyament francès per si cal millorar o no alguns aspectes. Els inspectors van avaluar el funcionament del sistema educatiu i la qualitat de feina dels treballadors. Es tracta de la primera inspecció des de l’any 2012. Maginot va detallar que els controls no es fan amb una periodicitat concreta, sinó que depèn del mateix ministeri. Per la seva banda, fonts sindicals van valorar el “diàleg constructiu” de les trobades i es mostren satisfets perquè van poder expressar el seu posicionament. “És positiu, ja que hem pogut expressar les nostres aportacions perquè després al ministeri es pugui prendre una decisió”, diuen les mateixes fonts. Des dels sindicats creuen que la informació del ministeri sobre la situació actual en la qual es troben les escoles del sistema educatiu francès “no està ajustada a la realitat”, i alhora consideren que amb aquestes inspeccions es permetrà tenir “una situació clara”. En el transcurs dels controls efectuats, els docents van donar el seu punt de vista sobre l’organització als centres i el nombre d’efectius.

HORES EXTRA COMPENSADES

El professorat descarta, per ara, noves mobilitzacions. “Estem atents al que dirà el ministeri. Tot el que sigui una millora de les condicions i com més aviat es poguessin implementar, millor”, diuen les fonts. Des del sindicat puntualitzen que en cap cas volen reduir les 26 hores lectives setmanals. A França són 24, tot i que aquest decalatge es corregeix amb el nombre d’hores destinades a altres tasques. Els sindicats expliquen que ells no volen reduir el nombre d’hores de feina, sinó que hi hagi un reconeixement de les hores extra que puguin arribar a fer.

tracking