Ajuts de 400 euros per treballar lluny de casa

A la subvenció del transport s’hi afegeix una aportació que pot arribar als 200 euros

Ajuts de 400 euros per treballar lluny de casa

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Un dels programes que incorpora canvis és el del foment de l’ocupació en zones geogràfiques allunyades, concebut al seu dia per pal·liar les dificultats que tenien els empresaris del Pas de la Casa per trobar personal. A la subvenció per sufragar el transport ja prevista –que varia en funció de la distància i que pot arribar a 204 euros– s’hi afegeix un ajut extra que també pot ser de prop de 200 euros per compensar el treballador pel temps de desplaçament i les dificultats de conciliar la vida laboral i familiar, i que “pensem que suposarà un incentiu important per al treballador”, segons va exposar el ministre d’Afers Socials, Xavier Espot. Fins ara aquesta subvenció era per a l’empresari perquè la destinés a oferir “un sou més atractiu” a l’empleat, però Espot va indicar que consideren que amb aquest canvi el pla guanyarà efectivitat.

Malgrat la recuperació del mercat laboral i el descens de la xifra d’inscrits al Servei d’Ocupació, el ministre va defensar la necessitat de renovar els cinc plans de foment de l’ocupació –a banda del de zones allunyades, el programa de foment de la contractació indefinida en el sector privat, el de foment de l’ocupació i formació en el si de l’empresa, de contractació de joves d’entre 16 i 20 anys i el de foment de la contractació al sector públic–. L’executiu considera que s’han de posar mecanismes d’ajut “mentre hi hagi persones desocupades” i, a més, centrant-se en aquella població en una situació més vulnerable i amb majors dificultats per accedir a un lloc de feina.

Alguns dels requisits que s’eliminen dels programes són l’obligació, per als joves d’entre 18 i 25 anys, que sigui la seva primera feina, mentre que es preveu que les jornades puguin ser inferiors a les 40 hores setmanals perquè s’hi puguin acollir persones amb discapacitat.

LA CTU AVALA LA DECLARACIÓ D'INTERÈS NACIONAL DE LA PLATAFORMA

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va avançar que la comissió tècnica d’Urbanisme (CTU), que es va reunir dimarts per analitzar el recurs que la família Viladomat ha presentat contra la declaració d’interès nacional de l’obra de la plataforma de Soldeu, ha recomanat a l’executiu que no s’atengui la demanda. Segons va explicar Cinca, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, havia avançat a la resta del gabinet durant el consell de ministres quin era el posicionament de la CTU, que avala que la declaració d’interès nacional tiri endavant. Cinca va mostrar la satisfacció per l’opinió dels tècnics del Govern i dels set comuns que integren l’ens, i va insistir en la necessitat de l’obra per tal d’acollir competicions d’esquí d’alt nivell, de les quals “el beneficiat no és únicament i exclusivament l’estació, sinó el conjunt del país”.

Ajuts a l’estudi

D’altra banda, el ministre portaveu també va anunciar la convocatòria dels ajuts a l’estudi per al curs 2017-2018 per a primària, secundària, batxillerat i formació professional no superior. La partida destinada és d’1,5 milions i les sol·licituds es poden presentar fins al 30 de juny.

tracking