Internet

El web del Diari puja un 20% i ja és el domini '.ad' més visitat

La pàgina ‘diariandorra.ad’ suma un milió de visites en només quatre mesos

El web del Diari puja un 20% i ja és el domini '.ad' més visitat

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El web del Diari s’ha convertit per primer cop en el domini líder dels que estan situats a Andorra i com a tretzena pàgina més visitada pels internautes nacionals, segons el servei Similarweb, que recull les primeres cinquanta pàgines més vistes de la xarxa a cada país del món. A efectes pràctics, però, diariandorra.ad és la primera perquè els dotze primers llocs els ocupen cercadors, xarxes socials, botigues per internet o la Wikipedia. Dins de la classificació, la primera .ad havia estat tradicionalment la pàgina per fer operacions bancàries per internet dels clients de Crèdit Andorrà. Ara e-crèdit.ad ha passat a la setzena posició.

Aquesta escalada a la classificació està relacionada amb l’increment de pràcticament un 20% en el nombre de visites en el primer quadrimestre. De gener a abril hi va haver 982.626 visites, segons Google Analytics, mentre que en el mateix període de l’any passat van ser 825.210. En cas que el ritme es mantingui la resta de l’any el web del Diari serà el primer nacional a superar els tres milions de visitants anuals. La pujada té lloc especialment perquè les visites des d’Andorra han pujat el 16%, arribant a 679.622 en el primer quadrimestre. Cal assenyalar el gran augment dels visitants espanyols (27%), que ja són 221.140. És ressenyable que, tot i que es troba en un nivell diferent al dels visitants andorrans o espanyols, cal destacar que des de França s’han superat les 30.000 visites en quatre mesos, amb un increment d’un 67%.

Entre les 50 pàgines més vistes no hi ha ni cap altre diari nacional, ni gratuït ni de pagament, ni cap publicació escrita. Per primer cop ha entrat andorradifusió.ad, la web de la ràdio i televisió públiques. Es troba al lloc 30 com a tercer mitjà.

L’anàlisi de les visites del web del Diari mostra com la major part dels usuaris són joves. Entre 18 i 24 anys sumen el 27%, entre 25 i 34, el 33%, i de 35 a 44, el 15%. Vol dir que el 75% dels lectors de diariandorra.ad tenen menys de 44 anys. També hi ha més homes (55%) que dones (45%).

El web del Diari puja un 20% i ja és el domini '.ad' més visitat

tracking