'cas bpa'
Els Cierco neguen maniobres dilatòries a Banco Madrid
Els expropietaris de BPA diuen que han presentat un escrit al jutjat
Els germans Cierco, a través del representant de comunicació, neguen cap intenció de fer maniobres dilatòries en la causa sobre la fallida de Banco Madrid. Els antics propietaris de BPA asseguren que no hi ha hagut voluntat de fer que se’ls convoqués per comissió rogatòria amb l’afany que el cas s’allargui entre sis mesos i un any, que és el termini perquè s’acompleixi aquest tràmit.
El procurador que els representava a Madrid, i que era qui havia de rebre aquesta notificació, ja no segueix prestant els seus serveis, però els Cierco asseguren que se n’ha nomenat un altre que pot respondre a les peticions que pugui fer el jutjat mercantil de Madrid, que és qui segueix la causa. En aquest sentit, manifesten que han presentat al·legacions per escrit respecte al procés de fallida, tenint en compte que el magistrat Carlos Nieto ha de decidir si considera que la fallida de l’entitat és culpa del consell d’administració, tal com defensa el fiscal Carlos García Berro, o és fortuïta, com expressen els administradors que es van fer càrrec de l’entitat després de la intervenció del Banc d’Espanya.
Els antics propietaris de BPA indiquen que en aquests moments encara no s’ha comunicat que existeixi cap valoració oficial sobre la quantitat de diners que no es podran tornar a Banco Madrid. Aquesta xifra és important perquè si la fallida es conside- ra responsabilitat dels set administradors de l’entitat (entre els quals els dos germans Cierco i Joan Pau Miquel) aquests haurien de pagar solidàriament l’import. Els càlculs, fets per fonts properes al cas, apunten a uns 200 milions d’euros com a potencial forat i la suma que com a màxim haurien de pagar solidàriament els set antics administradors.
Fonts d’altres parts van reiterar ahir que no tenen constància de l’escrit d’al·legacions presentat el 3 de maig a Madrid que indiquen els Cierco.