Govern s'oposarà al recurs dels Viladomat contra la plataforma

L’executiu fa seu el criteri de la CTU, que diu que la plataforma de Soldeu és d’interès nacional

Govern s'oposarà al recurs dels Viladomat contra la plataforma

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern respondrà la setmana que ve o com molt tard la següent al recurs presentat per la família Viladomat contra la declaració d’interès nacional del projecte de construcció de la plataforma esquiable de la pista de l’Avet, a Soldeu-el Tarter, i la construcció d’un aparcament annex, equipaments pensats per a l’organització de proves esportives de nivell com les finals de la Copa del Món d’esquí que ha d’acollir l’estació el 2019. I ho farà de manera negativa, ja que, segons va explicar ahir el portaveu del Govern, Jordi Cinca, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, la resposta es basarà en l’informe de la comissió tècnica d’Urbanisme (CTU), que ha recomanat a l’executiu que no atengui aquest recurs.

Cinca, que no va voler avançar en quins termes argumentarà el Govern la resposta,va recordar que la CTU va fer una anàlisi completa dels quatre raonaments presentats pels recurrents per oposar-se a la declaració d’interès nacional del projecte. “El Govern entén i així ho diu l’informe que es compleixen tots els requisits que diu la llei per determinar que un projecte és d’interès nacional”, va afirmar.

El portaveu del Govern va recordar que el projecte no és de l’executiu (ho és del comú de Canillo i d’Ensisa) i que un cop es respongui al recurs, dins els terminis marcats, es donarà llum verd perquè es pugui tirar endavant. “Aquí s’acaba el paper del Govern en un projecte que ni finança ni executa”, va dir el ministre, que va recordar el caràcter d’“urgència” d’unes obres que tenen el 2019, abans de les finals de la Copa del Món, com a límit.

Cinca va insistir que, més enllà que el projecte vingui del sector públic o del privat, el mateix “no només beneficiarà Soldeu o Grandvalira, sinó que ho farà a tot el país”. També va recordar que en les diferents reunions mantingudes amb la Federació Internacional d’Esquí s’ha posat en relleu la necessitat d’ampliar la plataforma per motius esportius, de seguretat i d’accessibilitat per al públic i la premsa.

MÉS DE LA MEITAT DE L'ENDEUTAMENT, EN DEUTE PÚBLIC

L’executiu va aprovar ahir el decret de resolució de la subhasta d’emissió de 60 milions d’euros de deute públic a llarg termini, concretament a cinc anys, en la modalitat de bons de l’Estat. Una subhasta que ha superat en un 195% l’import màxim nominal de l’emissió ja que la quantitat sol·licitada ha estat de 176 milions d’euros, fet que posa en relleu, segons el portaveu del Govern, Jordi Cinca, “la confiança que tenen en el país els inversors i la credibilitat actual que té la nostra economia”. Amb aquest nou paquet de bons més del 50% de l’endeutament de l’Estat està finançat a través d’emissions de deute públic. La intenció els propers anys, va assenyalar el ministre, “és anar convertint l’endeutament bancari en deute públic, ja que no era normal que l’Estat es financés només per endeutament bancari”. Això, va afegir, “normalitza la manera de finançar l’Estat”. El Govern també vol ampliar el ventall de venciments, per primer cop s’han fet a 5 anys, ja que genera una “major estabilitat”.

tracking