Troben sana i estàlvia la dona que va desaparèixer dimarts

Unes cent persones van buscar-la durant hores a banda i banda de la frontera

Troben sana i estàlvia la dona que va desaparèixer dimartsXavier Pujol

Creat:

Actualitzat:

Recerca angoixant però final feliç. La veïna de Santa Coloma de 73 anys desapareguda dimarts al coll de la Gallina va ser trobada ahir en bon estat de salut. Segons va dir el director adjunt dels bombers, Jordi Farré, la dona havia arribat desorientada fins a ter­ritori català, prop d’Asnurri (Alt Urgell), en una zona escarpada. En aquest punt va ser localitzada visualment per un helicòpter del grup d’actuacions especials (GRAE) dels bombers de la Generalitat catalana. Eren prop de dos quarts de dues de la tarda i l’operatiu estava actiu feia unes 20 hores als dos costats de la frontera.

Etiquetes:

Un cop confirmat que es trobava sana i estàlvia, tot i que ella mateixa va explicar als bombers que estava marejada, els serveis d’emergència van traslladar-la de seguida i ja en un helicòpter andorrà a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. El centre hospitalari va confirmar ahir que l’estat no era greu i que patia policontusions. A última hora d’ahir la padrina es mantenia a les urgències del centre en observació però sense gravetat.

El portaveu del Govern, Jordi Cinca, va celebrar que s’hagués trobat la persona desapareguda sana i estàlvia i es va mostrar molt satisfet per l’actuació coordinada dels cossos especials andorrans i catalans, dels membres de Protecció Civil i dels voluntaris dels comuns. “Agraeixo la feina feta pels cossos especials i la resta de la gent del país i sobretot l’extraordinària col·laboració dels mossos d’esquadra i dels bombers de la Generalitat de Catalu­nya”, va indicar Cinca en la roda de premsa posterior al consell de ministres.

L'alerta va saltar dimarts pels volts de les set de la tarda, quan el marit, amb qui havia acudit a la zona a buscar bolets, va donar l’avís de la desaparició. Ambdós havien optat per separar itineraris i havien quedat de retrobar-se al cap d’una hora, però ella no va aparèixer.

De seguida va desplegar-se un extens operatiu del qual van formar part més d’un centenar de persones, entre serveis d’emergència i voluntaris. A tota l’àrea van treballar 27 efectius dels bombers andorrans – que van coordinar el dispositiu–, set efectius de la policia amb un guia caní, set banders, cinc efectius dels bombers de la Generalitat catalana, quatre dels mossos d’esquadra, diversos membres de Protecció Civil i molts ciutadans. També van actuar dos helicòpters. Fins que no va ser localitzada, veïns i familiars van participar en les batudes, així com persones coneixedores de l’àrea i personal del comú de Sant Julià de Lòria.

Troben sana i estàlvia la dona que va desaparèixer dimarts

tracking