infraestructures

Govern insisteix que l'heliport a Encamp tirarà endavant

La plataforma contrària a l’obra demana al cap de Govern que l’aturi i l’executiu assegura que la construirà si els informes són positius

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern seguirà endavant amb el projecte de l’heliport al terreny de les Tresoles, a Encamp, sempre que els informes continuïn avalant el projecte. Aquesta és la conclusió de la reunió que van mantenir ahir la plataforma contrària a l’heliport al terreny projectat amb el cap de Govern, Toni Martí.

La plataforma, que va demanar novament aturar el projecte de manera immediata, assegura que rebrà una resposta per escrit per part del mateix Toni Martí. El portaveu de la plataforma, Alfons Miralles, va explicar que, a diferència de la reunió la setmana passada amb el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, la reunió amb Toni Martí va ser “més positiva”.

Des de Govern es van comprometre a informar dels resultats dels pròxims informes. “Ells han demanat per carta que s’aturi immediatament el projecte i nosaltres hem manifestat que seguirem per fases sempre que els informes vagin sent positius”, va dir el mateix Jordi Torres, que també va ser present a la reunió d’ahir. “Som els primers interessats que no hi hagi problemes. Jo mateix en soc el màxim responsable i no vull posar en risc ningú”, hi va afegir Torres. El titular d’Ordenament Territorial va explicar que els dos informes que s’han publicat fins ara –un d’elaborat pel ministeri i l’altre per la direcció general d’aviació francesa– avalen la ubicació de l’heliport al costat dels terrenys de FEDA. Miralles, per la seva banda, creu que l’avaluació dels experts francesos no és positiva mentre que Torres explica que l’informe fa algunes recomanacions que cal tenir en compte, com la canonada que baixa d’Engolasters o l’enlairament per la sortida nord. El ministre d’Ordenament Territorial va explicar que els informes francesos són positius “perquè si haguessin vist que la ubicació no és bona ho haurien manifestat”.

UN EXPERT ASSEGURA QUE LA INFRAESTRUCTURA SERÀ BENEFICIOSA PER AL PAÍS

L’arquitecte madrileny i expert en edificis de transports i infraestructures Rafael Torrelo va plantejar ahir durant una conferència a la capital els beneficis d’un heliport per al país. Torrelo va explicar que la infraestructura pot afavorir, a banda del transport convencional i per a emergències, el desplaçament de turistes que volen practicar esquí extrem a cotes altes i potenciar l’ús dels drons. Pel que fa a la ubicació de l’heliport al terreny de les Tresoles, Torrelo va dir que no li sembla “un lloc especialment sensible”. L’arquitecte va explicar també que, si bé l’heliport deixa una petjada acústica, cada cop s’utilitza una tecnologia “més silenciosa”. L’expert va destacar que la infraestructura aèria permet desplaçar-se des de la perifèria fins al centre de les ciutats i va posar com a exemple la ciutat brasilera de Sao Paulo, que té una gran presència d’helicòpters sobrevolant la ciutat de 12 milions d’habitants.

Govern insisteix que l'heliport a Encamp tirarà endavant

tracking