obituari

Mor Jaume Sansa, vicepresident del CSJ

Una insuficiència cardíaca va acabar ahir amb la vida de l’exdegà del Col·legi d’Advocats

Mor Jaume Sansa, vicepresident del CSJ

Creat:

Actualitzat:

Jaume Sansa, vicepresident del Consell Superior de la Justícia (CSJ), va morir la matinada d’ahir als 72 anys per una insuficiència cardíaca inesperada. Sansa, natural d’Adrall, havia estat nomenat per a aquest càrrec l’any 2011 a proposta del Govern i com la resta de membres del CSJ estava a la recta final del seu mandat, que expirava el mes d’octubre. Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona l’any 1972, va exercir d’advocat durant quatre dècades i va ser degà del Col·legi d’Advocats entre els anys 1991 i 1993. “Ho va ser en un moment de confrontació i de certa complicitat en la gestió del deganat”, va assenyalar ahir el vocal del Col·legi d’Advocats Joan Monegal, que hi va afegir que “el va aconseguir harmonitzar” i que fos a partir del seu deganat “una bassa d’oli”. Des de la institució es va parlar d’un home “conciliador” que va aplicar aquest “tarannà” en els anys que ha estat al CSJ. “Ell era el membre lletrat del consell i per al Col·legi d’Advocats ha estat el millor interlocutor possible i ha fet arribar al Consell Superior de la Justícia els nostres neguits”, va dir Monegal, que va assegurar que “ha millorat la pràctica de la professió envers la ciutadania”.

Des del CSJ, el president, Enric Casadevall, va destacar el caràcter fort de Sansa a l’hora de defensar els seus posicionaments i la intensitat amb què participava en els debats. “Per al Consell és una gran pèrdua”, hi va afegir, per assenyalar que dimecres a la tarda, “tot i que últimament no es trobava del tot bé”, va participar en el consell ordinari de l’ens perquè hi hagués el consens necessari per celebrar-lo, a causa de l’absència d’un dels membres. De la seva feina al CSJ, Casadevall va destacar “el treball en consens” i l’esforç “per la millora de la justícia andorrana en general”.

L’exdegà del Col·legi Francesc Badia el va recordar com un “molt bon degà”, destacant que va ser “un degà de concòrdia”. Pel que fa a la seva trajectòria al Consell Superior de la Justícia va remarcar que hi “va aportar la visió d’advocat, un fet molt útil per a l’administració de justícia”.

La missa funeral en memòria de Jaume Sansa se celebrarà a les quatre de la tarda d’avui a l’església de Sant Esteve de la capital.

tracking