POLÍTICA

Bonet sospita que Bartumeu ha facturat informes a SDP

La consellera independent afirma que a la comptabilitat hi figuren honoraris per 11.000 euros que “podrien ser” d’informes del president del partit

Bonet sospita que Bartumeu ha facturat informes a SDPFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’exconsellera de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) Sílvia Bonet es confessa “molesta” per totes les informacions que la formació a la qual pertanyia està donant sobre l’ús dels diners que ha fet, perquè considera que “s’ha fet d’una manera que no és la correcta”, i assegura que hi ha diners abonats a Víctor Naudi que no sap a què cor­responen i entre les quals poden figurar pagaments al president del partit, Jaume Bartumeu. La parlamentària remarca que s’estan traient coses de context i que ella li va fer confiança “al senyor Naudi” respecte a les despeses que generaven de l’assignació que té el grup parlamentari. “Érem els dos, i un ha de donar confiança a l’altre, i jo ho vaig fer i hi ha més de vint talons que jo no sé de què estan pagats i també potser m’agradaria saber què són, perquè són imports importants, i si ell no té dret a explicar-me a mi aquests talons... no sé”, declara a COPE Andorra-AD Ràdio.

Bonet convida el seu expartit a denunciar-la per malversació de fons, “que ho facin si creuen que ho han de fer, perquè hauran de portar tota la documentació i ho mirarem, i potser he de demanar jo que analitzin els comptes de la passada legislatura, que s’auditin de nou”. I afegeix que en la comptabilitat d’SDP hi figuren despeses abonades al seu excompany de partit –“honoraris a Víctor Naudi” recull el document que té la consellera– “que jo no sé si estan justificades o no, si ho estan jo no conec la justificació de determinats talons d’imports, com un d’11.000 euros carregat per Víctor Naudi”. La consellera independent manifesta que “no sé” a què poden correspondre aquests càrrecs, i respon a un “podria ser” respecte a si es tractaria d’assessoraments o discursos que Jaume Bartumeu hauria fet per a Naudi i que hagués facturat l’excap de Govern al partit que presideix.

Viatges la passada legislatura

Sílvia Bonet torna a contestar amb un “podria ser” davant la qüestió de si aquest taló d’11.000 euros i altres d’imports inferiors podrien ser en pagament a aquestes feines de Bartumeu. I quan se li planteja si estava d’acord amb aquesta manera de procedir assenyala que “penso que el senyor Naudi i el senyor Bartumeu deuen saber perfectament el que han de fer”.

La consellera general precisa que quan indica que potser s’haurien de tornar a auditar els comptes d’SDP de la legislatura passada, ho fa perquè “penso que el que cal veure exactament són els criteris en els quals es fan les coses”. I argumenta què és el que potser s’hauria d’aclarir en l’entrevista a la ràdio del Diari. “La passada legislatura, per exemple, en dos anys d’SDP es van gastar 21.000 euros en viatges, jo tinc els comptes, i vaig donar plena confiança en tots aquests viatges, i vull veure de quina manera es van justificar per veure si és el mateix que se m’exigeix a mi”, incideix la política. Puntualitza que ella la legislatura anterior va fer un viatge a València i un altre a Madrid, “i no vaig cobrar dietes”, i sobre qui va carregar aquestes despeses apunta que “suposo que [els viatges] els va fer el se-nyor Bartumeu o no sé, jo no”.

Renuncia a sindicatura

Bonet considera que bona part de l’enuig dels excompanys d’SDP amb ella és perquè es mantenia com a consellera a dedicació plena, i recalca que “no vull que sigui cap problema”, i ahir mateix va presentar a Sindicatura la renúncia, que serà efectiva des de principis de juny. Al·lega que no volia que aquesta circumstància malmetés el Consell, ni Sindicatura ni la junta de presidents, “i perquè s’ha de donar una imatge política diferent i si això havia de generar conflicte, cap problema, puc continuar sense estar a dedicació plena, ja treballaré en una altra feina”, per afegir que lamenta que s’hagi arribat a aquests extrems “d’atacs personals, em sap greu perquè no és bo ni per a mi ni per a ningú, ens fa mal a tots”. La parlamentària especifica que “creia que em corresponia” el lloc de consellera a ple temps “però no vull conviure amb una situació en què em trobi incòmoda”.

Despeses justificades

La consellera independent del grup mixt atribueix a la intenció “de malmetre la meva imatge” les dades que està facilitant SDP sobre els diners que hauria gastat de l’assignació del grup parlamentari, i ressalta que “ho he portat tot, les factures o els justificants dels pagaments, i el senyor Naudi sabia que jo tenia uns diners en efectiu [dels que li paga el Consell General i que ella ha de reintegrar al compte del grup] i també hi havia factures que jo havia pagat i calia revisar”. Admet que des del partit se li pot retreure que el pagament “l’he fet tard, però no que no ho volgués fer. Crec que no hi ha cap despesa no justificada, però el problema és que no puc revisar la documentació perquè no la tinc”, ja que recalca que ha lliurat totes les factures a la comptable d’SDP. I assenyala que aquesta setmana ha ingressat al grup uns 800 euros de despeses pendents d’abonar que tenia “i penso que quedaria tot saldat”.

tracking