Nouvel anuncia que La Querola estarà el 2019

L’arquitecte francès va explicar el projecte d’Ordino davant els 500 representants de la Fiabci

Nouvel anuncia que La Querola estarà el 2019Xavier Pujol

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’arquitecte Jean Nouvel va garantir que les obres dels edificis que està construint a La Querola estaran enllestides en dos anys i què no entén per què s’està allargant tant la construcció, “hi estem treballant constantment i encara no sé per què s’han produït aquests retards, de totes maneres, les obres acabaran el 2019”, va afirmar l’arquitecte, que va aprofitar l’avinentesa per arrencar un somriure entre els representants de la Fiabci que van assistir a la seva ponència en dir-los “que si volen, ara és el millor moment per comprar aquests pisos”. Nouvel va definir l’obra que està preparant a Ordino com a “apartaments que són art”, ja que “estan ubicats a l’encreuament de tres valls i la intenció és que vistos de lluny es camuflin perfectament amb l’entorn natural”. En la seva conferència, l’arquitecte francès va fer un repàs als seus projectes més emblemàtics, i aquells que finalment no va poder acabar de dur a terme i que estan relacionats amb el lema del 68è congrés internacional de la Fiabci: Smart City, Smart Building. Per Nouvel, “el projecte inicial ja ha d’estar pensat en termes d’intel·ligència tecnològica”.

Etiquetes:

El cap de Govern, Toni Martí, va ser l’encarregat d’inaugurar el congrés, davant els representants del sector immobiliari, i en el seu discurs va destacar les bondats que ofereix el país. “Aquí s’hi viu bé i tenim una molt bona qualitat de vida. Estem rodejats de naturalesa i el nostre sistema educatiu és envejable”, va comentar Martí. A més, respecte a les possibilitats de negocis, el cap de Govern va destacar els recents acords de no doble imposició i el que s’espera tancar amb la UE. “Fa només sis anys un estranger no podia obrir un negoci al país i avui no tan sols pot fer-ho, sinó que a més, estarà regit per un sistema tributari homologable amb la resta del món. Hem tancat set acords de no doble imposició, fet que ens permet internacionalitzar-nos i l’acord amb la UE ens donarà el segell de qualitat Europea”. El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, va destacar la importància que té per al país la inversió estrangera, “des del 2012 ha generat 270 milions d’euros, una quantitat significativa si tenim en compte que el PIB total del país és de 2.500 milions d’euros. A més, ha crescut un 3% quan a la resta d’Europa només ho ha fet en l’1,2%, això també vol dir que s’han creat 1.000 llocs de treball gràcies a la inversió estrangera”. Missé també va detallar els quatre sectors en què els clústers empresarials més poden ajudar a desenvolupar l’economia del Principat. “El primer és la salut i el wellness, on ja som un país de referència, però ho podem seguir explotant encara més. Després hi ha l’educació, que estem encarant en la formació de nous empresaris, no només de treballadors. El tercer punt són els esports, aquí ja tenim 163 empreses que en formen part i és un sector que està creixent molt ràpidament, a més, tenim la sort que grans esportistes i grans proves internacionals es celebrin al país. Finalment, el quart és el clúster internacional”, va enumerar el secretari d’Estat.

El president de la Fiabci Internacional, Kirkor Ajderhanyan, va explicar que la capital es va imposar a altres tres ciutats importants en el sector immobiliari com són Dubai, Moscou i Manila. “És un repte històric l’organització d’aquest esdeveniment a Andorra la Vella i vull felicitar Jordi Ribó, president de la Fiabci Andorra, i el Govern per la feina feta. La Fiabci Internacional dona suport als principals esdeveniments mundials, com ara als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 i l’exposició universal de Dubai, el mateix any, i tota l’organització està molt orgullosa del Principat per la tasca realitzada”, va afirmar.

El congrés s’allargarà fins diumenge vinent i reuneix més de 500 experts del sector immobiliari de 47 països.

tracking