educació

Educació i els pares discrepen de la nota per al nivell de català

El ministre d’Educació defensa que només els alumnes que treguin més d’un 7 puguin rebre el títol de C1 o B2

Educació i els pares discrepen de la nota per al nivell de catalàFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Educació, Eric Jover, es va defensar de les acusacions que alguns pares van fer sobre l’exigència de treure una nota de 7 en l’assignatura de llengua catalana per rebre el títol C1, en el cas de l’escola andorrana i del Sant Ermengol, o el B2 al Lycée i a l’institut espanyol. “La nota que exigim és la mateixa que es demana si es vol fer l’examen de manera individual per tenir el títol”, va dir Jover, que després reflexionava sobre el perquè d’aquesta exigència. “Si només demanéssim un 5, l’alumne no hauria de tenir aprovades totes les habilitats que es demanen a l’examen. Es podria aconseguir només amb la nota mitjana, però si l’alumne treu un 7, aleshores tindrà plenes competències en totes les àrees”. Jover responia a la carta que la representant dels pares de batxillerat a la junta d’escola, Veronica Descar­rega, va escriure al Diari, en la qual reclamava que el títol s’hauria de donar només amb un 5 de nota, “són nois i noies que han estudiat en català tota la vida, la tenen com a llengua vehicular i resulta que no se’ls reconeix cap títol. Per què?”, es preguntava Descarrega. Jover també va recordar que “a la majoria de països no es donen títols”.

Una altra de les crítiques que alguns pares van expressar és la desigualtat de tracte amb el francès, ja que segons Descarrega “el ministeri acredita el nivell B2, i a vegades el C1, als alumnes que vulguin anar a estudiar a les universitats franceses, independentment de quina nota treguin a l’assignatura”. Jover, per la seva banda, va negar que es donin títols de francès, sinó “que el que fem, per fomentar la mobilitat dels nostres alumnes, és acreditar aquests nivells. De les universitats franceses en dependrà fer-los una prova, o no, exactament igual que amb el català”.

Finalment, Descarrega va criticar que “el català no estigui homologat, encara, i això ja s’hauria d’haver fet fa temps”. El ministre d’Educació va respondre informant que “esperem rebre bones notícies en aquest sentit, ben aviat, ja que en poc temps podríem assolir el reconeixement del nostre català, és a dir, que tingui el mateix valor que el de la Generalitat de Catalunya.”

tracking