Estacions

Mandicó demana a Viladomat que reconsideri la decisió de trencar Grandvalira

El cònsol assegura que Ensisa no té cap intenció de partir la marca i li costa de creure que un projecte "en pro de Nevasa" pugui ser objecte de dissolució

Mandicó demana a Viladomat que reconsideri la decisió de trencar Grandvalira

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El comú de Canillo s'ha mostrat sorprès i estupefacte després que aquest dimarts, al final de la reunió del consell d'administració de Nevasa, Joan Viladomat comuniqués la seva voluntat d'extingir el conveni regulador de Nevasa -modificat l'any 2010 per tal que s'augmentés el percentatge d'ingressos que recauen en Ensisa del 42 al 47%- i d'activar el procés per a la dissolució de la societat. El cònsol major de Canillo i president d'Ensisa, Josep Mandicó, ha indicat que s'estan assessorant i estudiant els estatuts de Nevasa per decidir com s'ha de dur a terme el procés de liquidació. "Estem estudiant la solució i en dos dies ho tindrem clar", ha apuntat. En tot cas, ha volgut deixar clar que la voluntat d'Ensisa no és trencar la societat, de manera que demanen a l'accionista majoritari de Saetde que reconsideri la situació. Així, ha destacat que "nosaltres deixem la porta oberta perquè això no s'acabi tal com s'ha plantejat en el consell d'administració d'aquest dimarts; sí que és cert que som el 50% i no depèn de nosaltres, però estem oberts a qualsevol negociació que es pugui encetar a partir d'ara". Preguntat sobre si creu que hi pot haver marxa enrere, el cònsol s'ha limitat a respondre que "no depèn d'Ensisa", tot i que ha afegit que "hem de deixar que baixi la pressió per veure si som capaços d'asseure'ns o no".

La situació, segons Mandicó, necessita una "reflexió important", perquè "no sé si s'és conscient del que representa Grandvalira per al país", ja que és una marca "que ha costat molt crear-la", però que ara gaudeix d'una gran notorietat a tot el món. Per aquest motiu, des del comú de Canillo estan preocupats per "la lleugeresa" amb què s'ha pres aquesta decisió, perquè "si hi havia desavinences ens les haurien hagut de fer saber". En aquest sentit, el cònsol ha assegurat que no tenen constància que Nevasa funcionés malament, sinó al contrari, ja que "les propostes que feia arribar Viladomat eren pràcticament totes acceptades".

El detonant de tot plegat és el projecte de la plataforma i l'aparcament de Soldeu i, de fet, durant la reunió d'aquest dimarts, abans que Viladomat lliurés la carta, Ensisa va fer constar en acta el seu descontentament pel recurs que va presentar l'accionista majoritari de Saetde contra el projecte. Mandicó considera que les millores de Soldeu en cap moment van en detriment dels interessos de Nevasa i, a més, es mostra convençut que també són beneficioses per al país, de manera que li costa molt d'entendre que quan un soci fa alguna cosa en pro de la societat això pugui ser objecte de dissolució. Preguntat sobre si es plantegen desestimar el projecte per evitar el trencament de Grandvalira, el cònsol ha dit que "si la condició és que s'hagi de fer el que ell diu, això no és cap entesa". De fet, Mandicó ha reconegut que "qui millor farà les coses, s'emportarà més gent", però que això és "competència sana" i "el que no podem és no fer res ningú per estar bé". El que no entén "de cap de les maneres és que un soci ens digui el que podem fer, i a més amb vetos".

Finalment, Mandicó ha reconegut que si la societat es dissol, hi ha un risc per al personal de Nevasa, però s'ha compromès a fer "el possible perquè es pugui mantenir en el temps, tot i que no és una decisió unànime nostra". "Estem molt preocupats, no només per Ensisa sinó pel que representa Grandvalira a nivell de país", ha conclòs.La dissolució no serà efectiva fins que ho aprovi una junta general extraordinària, de manera que, de moment, l'activitat de Nevasa continua amb normalitat.

tracking