Finances

BancSabadell repartirà 5,75 euros per cada acció

L’entitat converteix en dividends 2,8 dels 8,5 milions de beneficis de l’exercici de l’any passat

BancSabadell repartirà 5,75 euros per cada acció

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

BancSabadell d’Andorra repartirà 2,8 milions d’euros de dividends entre els més de 800 accionistes que té l’entitat. El consell d’administració va proposar ahir a la junta incrementar en un 9,5% el dividend a distribuir respecte al 2015 i arribar a repartir fins a 5,75 euros per acció, 50 cèntims més que l’anterior exercici. Aquests 5,75 euros per acció representen un rendiment sobre el nominal de l’acció del 9,6%. L’entitat va tancar l’exercici del 2016 amb un benefici consolidat de 8,5 milions d’euros, que suposa un creixement de l’11,8% respecte al 2015. La distribució en dividend del 33,8% del resultat és per als rectors de l’entitat l’evidència que “continuem apostant per la capitalització del banc, sempre amb la perspectiva de poder mantenir un nivell de creixement sostingut a llarg termini i de poder atendre totes les oportunitats de negoci que es puguin presentar”.

Ho va indicar el president de l’entitat, Josep Permanyer, que en el seu discurs davant dels accionistes va destacar que fruit d’aquesta política duta a terme des de l’inici del banc l’any 2000, el valor comptable de BancSabadell d’Andorra ha crescut dues vegades i mitja. El camí “es va iniciar amb un capital de 30 milions d’euros” i a 31 de desembre del 2016 els fons propis del banc “eren de 79,3 milions”.

Permanyer va emmarcar aquests “bons resultats” dins l’evolució favorable de l’economia andorrana el 2016 i de l’evolució positiva de les finances públiques, i per “la capacitat de resistència que ha evidenciat el sector financer davant del desafiament d’haver d’encarar circumstàncies excepcionals derivades de la crisi de BPA, elements que ens han de donar molta confiança”.

El president de l’entitat va assegurar pel que fa a BancSabadell d’Andorra que el 2016 “ha estat un molt bon any”, i va recordar que, amb les dades a la mà, “som l’única entitat que ha incrementat cada any els seus resultats de manera constant aquests últims 8, en un context general difícil”.

El director general de l’entitat, Josep Segura, va atribuir “el millor resultat que hem fet des que vam començar l’activitat” a la estratègia a llarg termini i a la “manera de fer i de ser” de l’entitat. “L’estratègia s’enfoca al mercat domèstic. Fem banca a Andorra i no en volem fer enlloc més”, va dir Segura, que considera que al país “encara tenim força marge per recórrer tot i que les nostres quotes de mercat ja són significatives”. Va indicar que en els primers quatre mesos del present exercici, la quota global de clients de l’entitat ha continuat creixent. El director general va descartar que el banc participi en una hipotètica fusió entre entitats andorranes.

L’any passat, BancSabadell d’Andorra va reduir en un 3,38% la inversió creditícia, que va ser de 358 milions respecte als 370 del 2015. “El volum de la inversió creditícia no ha crescut com hauríem volgut”, va dir Segura, que va assegurar que l’entitat vol continuar potenciant la concessió de crèdit. Consideren que es pot incrementar en el segment de particulars i comercial i que l’oferta immobiliària “molt significativa” ho limitarà en aquest sector.

Respecte a la quota de mercat, el banc la va incrementar en 1,86 punts quant als clients particulars i en 2,72 quant a les empreses. En el primer cas la quota de mercat era a final d’any del 19,93% i en el segon, del 40,71%.

Pel que fa a les ràtios de solvència i liquiditat de l’entitat eren a final d’any del 21,99% (més del doble del mínim exigit legalment) i del 125% (seguint els criteris del Banc Central Europeu). La rendibilitat sobre fons propis (ROE) es va situar en el 10,72%.

LA XIFRA

513

Milions. És el passiu invertible de l’entitat l’any passat, és a dir, els comptes corrents i deutes representats per títols, un 1,58% més que el 2015. Uns 300 milions corresponien a comptes corrents, uns 208 a dipòsits de clients i uns 5 milions a deutes representats per títols. La resta de recursos gestionats es va situar en 904 milions, per un total de 1.417, un 12,8% menys que el 2015. L’entrada en vigor de l’intercanvi d’informació fiscal ha afectat els recursos gestionats, tot i que menys a BancSabadell que a la resta d’entitats del país. “Aquest segment del mercat no era la nostra prioritat, des del primer dia hem apostat per la banca comercial”, va manifestar Segura, que va indicar que “pràcticament ha finalitzat el procés de regulació de comptes dels resident europeus”.

BancSabadell repartirà 5,75 euros per cada acció

tracking