justícia

La fiscalia espanyola arxiva la denúncia de Rafael Pallardó

Assegurava que el ministeri públic el va coaccionar per imputar Pujol

La fiscalia espanyola arxiva la denúncia de Rafael Pallardó

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Superior de Catalunya ha arxivat la investigació que va obrir als fiscals del cas 3%, José Grinda i Fernando Bermejo, arran de la denúncia que va presentar contra ells l’empresari Rafael Pallardó, imputat en el cas Emperador, per coaccionar-lo perquè incriminés Jordi Pujol. La fiscalia ho ha fet en considerar que no estan provades les coaccions de les quals Pallardó assegura que va ser víctima per part dels fiscals perquè vinculés l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol amb moviments de fons de Banca Privada d’Andorra (BPA). En la seva denúncia, que també dirigia contra el fiscal Anticor­rupció Juan José Rosa, l’empresari va assegurar que va ser pressionat pels fiscals perquè involucrés Pujol sota l’advertència que perdria els favors processals que li havien promès per col·laborar en el cas Emperador confessant que es dedicava a portar els diners de la xarxa de Gao Ping a BPA.

Va ser el fiscal en cap d’Anticor­rupció Manuel Moix, que va dimitir la setmana passada després de fer-se pública la seva participació en una societat familiar radicada a Panamà, qui va remetre la denúncia de Pallardó a la Fiscalia de Catalunya perquè investigués els fiscals, en apreciar possibles delictes de coaccions que correspondria enjudiciar al Tribunal Superior de Justícia català.

La Fiscalia ha arxivat el cas després de prendre declaració al propi Pallardó, que va ratificar les coaccions denunciades, i als dos advocats que l’acompanyaven en la reunió amb els tres fiscals, celebrada el març del 2015 en un despatx del ministeri públic del Palau de Justícia a Barcelona. Com ja va fer davant Moix el passat mes de març, Pallardó va mantenir davant el fiscal que Grinda i Bermejo el van instar a lliurar uns correus electrònics destinats a ell, en els quals BPA li demanava que lliurés unes quantitats de diners a unes persones amb les inicials J. P., J. P. M. i J. P. Marta.

Segons Pallardó, els fiscals li van insistir perquè admetés que aquestes inicials corresponien a l’expresident català Jordi Pujol i la seva esposa Marta Ferrusola i es van mostrar visiblement irats quan l’empresari es va negar a fer-ho. Va explicar que va col·laborar en la investigació del cas Emperador sobre presumpte blanqueig de capitals en la qual està imputat, facilitant pistes i va precisar que no estava disposat a mentir sobre la identitat de J. P., que no era Jordi Pujol sinó l’exdirectiu de BPA, Joan Pau Miquel.

tracking