Detinguts els dos sospitosos de l'apunyalament a Encamp

Els agents va fer el primer arrest la matinada de dissabte a diumenge i el segon ahir a la tarda

Detinguts els dos sospitosos de l'apunyalament a EncampFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La policia ha detingut els dos sospitosos d’haver apunyalat i colpejat al cap amb un bat de beisbol un encampadà que es troba ingressat en un hospital de Barcelona en estat crític. Els agents seguien des de dissabte una línia d’investigació envers els dos sospitosos pels testimonis i indicis que van trobar al pis de l’avinguda Príncep Benlloch d’Encamp on van tenir lloc els fets. Es va fer un seguiment i control que va culminar en primera instància la matinada de dissabte a diumenge amb l’arrest a les tres d’un jove resident d’origen dominicà d’entre 18 i 19 anys. La policia, segons fonts del cos, ja treballava des del principi amb la hipòtesi d’estar davant d’una agressió en què havia pres part més d’un atacant. Ahir a la tarda va tenir lloc la segona detenció. En aquest cas es tractaria d’un resident portuguès d’uns trenta anys. La hipòtesi amb què es treballa, segons el cos, passa perquè el jove és el principal sospitós de l’agressió, però en tot cas no es determinarà fins l’acarament que han de fer amb els arrestats. Poc després de l’atac la policia ja tenia identificat el sospitós més jove i va establir una operativa de seguiment i de control perquè no sortís del país, fins a l’arrest.

Etiquetes:

La policia té indicis respecte que l’agressió va estar motivada per una discussió econòmica al voltant d’un deute per drogues. Quan els agents van entrar al pis de l’avinguda Príncep Benlloch ja van constatar que hi havia diversos estupefaents a la vista. Es desconeix si els agressors intentaven matar el jove o només castigar-lo. Tampoc no se sap si van marxar pensant que estava mort o a punt de morir o l’atac se’ls va anar de les mans i posteriorment van fugir. Altres fonts del món del dret van indicar que és difícil evitar que sigui homicidi en grau de temptativa si a la víctima no tan sols se l’apunyala al pit, sinó que a més se li donen cops de bat de beisbol al cap.

La víctima és de nacionalitat andorrana i ahir continuava ingressada a la unitat de semicrítics d’un hospital de Barcelona al qual va ser traslladada després que a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell consideressin que la gravetat de les ferides requerien que fos portada a un centre especialitzat. Fonts properes al cas van destacar que els politraumatismes al cap exigien una unitat molt específica d’intervenció que no existeix al centre andorrà. L’evolució és positiva, tot i que segueix a la unitat de semicrítics.

Fonts del cos van confirmar ahir a la tarda que els dos detinguts estaven declarant a l’edifici policial i que segurament fins dimarts no passaran a disposició judicial. Les fonts expliquen que el cas és complex perquè és molt possible que en situacions com aquestes els dos acusats s’acabin inculpant l’un a l’altre dels fets més greus.

L’atac es va produir pels volts de les onze de la nit de divendres a dissabte al domicili encampadà de l’andorrà. Poc abans de dos quarts d’onze la víctima va aconseguir sortir al replà, quan aparentment els atacants ja no hi eren, i va demanar ajut. Es va alertar la policia i van arribar també els efectius sanitaris, que el van traslladar a l’hospital.

REPORTATGE

Perplexitat i silenci a Encamp

Els veïns d’Encamp estaven ahir sorpresos i perplexos arran de la notícia sobre l’apunyalament d’un jove al seu edifici de l’avinguda Príncep Benlloch. Prop del lloc dels fets, els habitants feien vida normal i fins i tot alguns es mostraven sorpresos en assabentar-se dels fets. “Vaig arribar de treballar tard i vaig veure la policia i els bombers. Ja m’imaginava que passava alguna cosa però no vaig voler preguntar”, comenta un jove al bar de davant l’edifici que prefereix no donar el seu nom. “M’he quedat de pedra quan m’ho han dit perquè visc a l’edifici del costat i no me n’havia assabentat”, explica una altra noia.

D’altres veïns es van assabentar dels fets de divendres a la nit per la premsa. Uns metres més enllà, en un altre bar, un dels cambrers, el Beningo, diu que va veure la policia arribar i entrar “directament” al pis. Malgrat veure l’arribada dels bombers i de la policia, assegura que no en va treure l’aigua clara fins que no va llegir el diari ahir al matí. Alhora, assegura que els fets no han estat motiu de debat entre els clients del bar. “No se n’ha parlat gaire”, diu. A més, afegeix que la policia tampoc no ha anat a l’establiment per fer-li preguntes relacionades amb la investigació.

D’altres habitants preferien no parlar amb els mitjans de comunicació tot i que en veu baixa especulaven sobre la identitat del presumpte agressor i els motius pels quals hauria pogut cometre l’apu­nyalament. Alguns també intentaven esbrinar, des del carrer, la finestra del pis en què vivia la víctima per intentar saber-ne la identitat. Sense èxit, però. Durant el matí d’ahir, alguns veïns van sortir i entrar a l’edifici on van tenir lloc els fets intentant reprendre la normalitat després de dos dies convulsos.

tracking