Reportatge

Relax a ritme budista

Una vintena de persones participa a les segones Jornades tibetanes solidàries per aprendre a gestionar les emocions i millorar la relaxació. A la trobada hi ha participat el monjo budista i director de la Fundació Casa del Tibet de Barcelona, Thubten Wanchen.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de persones van participar durant el cap de setmana a les segones Jornades tibetanes que es van dur a terme al Principat. La finalitat de les diferents activitats va ser donar a conèixer les pràctiques del budisme tibetà i els seus rituals, així com una conferència en què es va analitzar la situació política i social actual al Tibet. El certamen va acabar ahir amb una sessió musical en què es van combinar les vibracions dels bols tibetans amb música electrònica per treballar la part física, espiritual i emocional dels participants.

“Es fa èmfasi sobretot en la part emocional perquè tot vagi millor. La finalitat és ajudar a superar estats emocionals baixos”, explica el sonoterapeuta del Principat i organitzador de les jornades, Enric Miranda. “Si l’aspecte emocional està bé la part física funciona molt millor”, hi afegeix. La major part dels tallers, com la sessió de música amb bols tibetans, es van celebrar en un hotel d’Engolasters. “Hem buscat una zona d’energia positiva i ens ha semblat que Engolasters s’adequava al que buscàvem perquè tampoc està gaire lluny de la capital”, explica Miranda, que creu que la tranquil·litat de l’ambient ajuda a treballar de manera més relaxada i a crear una zona “més íntima”. A les segones Jornades tibetanes hi va participar el monjo budista i director de la Fundació Casa del Tibet de Barcelona, Thubten Wangchen, que ja va ser present el març passat al Principat per fer un taller similar al que es va fer aquest cap de setmana però basat més en conferències. Aquest cop es van desenvolupar tallers més pràctics. “Tant a Occident com a Orient busquem la felicitat i volem viure en pau però ho fem de maneres diferents”, explica Wangchen. El monjo budista explica que la societat occidental viu en un món on “la tecnologia es desenvolupa de manera molt ràpida”, però que interiorment “se sent cada cop més buida, amb més preocupacions i més pors” i, a conseqüència, a vegades “més infeliç”. Wangchen creu que la religió budista ha de servir per transmetre aprenentatge però sense la necessitat que els interessats per aquesta doctrina s’hi converteixin. “No fa falta que ningú es torni budista perquè cadascú ha seguit la seva religió”, afirma Wangchen, que hi afegeix que “es poden adoptar pràctiques sense necessitat de canviar”. Alhora, creu que els “budistes poden aprendre” de les altres religions. “El dalai-lama diu que no s’ha de convèncer ningú ni convertir ningú perquè cadascú té el seu origen”, conclou.

Relax a ritme budista

tracking